Saboteuses 1

Needle + ex libris

Cover Hardcover
Taal NL
Pagina's 48
ISBN nummer 9789463069878
Uitgeverij Silvester
Nummer 1
Trefwoorden oorlog, actie, avontuur
Verschijningsdatum 17-12-2022
Direct leverbaar Stripweb prijs: 21,95

Meer info

Londen, 1942… Paulette Kincaid, bijgenaamd Needle, is de dochter van een overleden Engelse zakenman en een Française die terugkeerde naar Frankrijk toen Paulette nog klein was. Haar vader stierf in een bombardement tijdens de Battle of Britain. Needle verveelt zich dood in haar werk bij een Londense kledingwinkel. Om een zwangere vrouw te helpen die op het punt staat te bevallen, steelt ze een legerjeep. In plaats van gestraft te worden door het leger, krijgt ze een baan aangeboden bij de spionagedienst SOE. Haar uitstekende kennis van het Frans maakt haar tot een zeer waardevolle rekruut voor missies in bezet gebied.

Saboteuses is geschreven door Jean-Claude Van Rijckeghem en getekend door Thomas du Caju (bekend van Vleugels van de Hoop). Beide auteurs werkten eerder samen aan de reeks Betty & Dodge. Ook verkrijgbaar als gelimiteerde Collectors Edition.

Review:

Jean-Claude Van Rijckeghem en Thomas du Caju werpen licht op een geheime afdeling van het Britse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met realistische tekeningen en expressieve gezichten neemt du Caju de lezer mee naar de jaren '40, midden in het wereldconflict. Het verhaal speelt zich deels af in de gebombardeerde straten van Londen en op het Franse platteland in Normandië. De grafische omgeving is consistent en de kleurstelling van de pagina's is geslaagd.

Het verhaal richt zich op Paulette Kincaid, alias Aiguille. De gedurfde jonge vrouw begint aan dit avontuur zonder veel na te denken, uit wraak voor haar vader of om hem postuum te laten zien dat ze de vijand kan schaden. Helaas realiseert ze zich nog niet wat de nazi's de bevolking kunnen aandoen als vergelding voor sabotageacties. In haar missie zijn haar spontaniteit en vindingrijkheid haar sterke punten, maar haar vrijgevigheid en gevoeligheid blijken haar zwakke plekken te zijn. Net als de saboteuse 'Mouche' zal ze moeten leren zonder emoties te doden.

Deze levendige fictie, af en toe gekenmerkt door naïviteit, is aangenaam om te lezen en de nauwkeurig getekende illustraties ondersteunen het verhaal perfect.

Stripweb prijs: 49,95
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 65,00
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 59,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 125,00
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 124,95
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 21,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 400,00
Niet bestelbaar
Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 25,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 23,95
1-5 werkdagen
Stripweb prijs: 21,95
Levertijd tussen 5 en 19 dagen
Stripweb prijs: 21,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 22,99
Pre-order: 28 augustus 2024