Pre-order
Wees Vervloekt 1

Zaroff

Cover hardcover
Taal NL
Pagina's 64
ISBN nummer 9789034310132
Uitgeverij arboris
Tekenaars Puerta Carlos
Nummer 1
Leeftijd 16+
Verschijningsdatum 11-06-2024
Pre-order: 11 juni 2024 Stripweb prijs: 22,95
Zaroff beschikbaar vanaf 11 juni

Laat uw e-mailadres achter en ontvang een mailtje van zodra deze weerbeschikbaar is!

Meer info

Samenvatting:
Een spannende klopjacht vindt plaats in de donkere onderwereld van Londen, waar primaire instincten vrij spel hebben. Graaf Zaroff, die zijn dierlijke kant beheerst en koestert, geniet van de macht die hij voelt. Maar dit is slechts een onderdeel van zijn grotere plan: wraak nemen op de afstammelingen van degenen die 150 jaar geleden zijn voorouder hebben gedood en een vloek over zijn familie hebben uitgesproken. Zaroff's partner, dokter Moreau, speelt voor God en draagt bij met gruwelijke experimenten.

Achtergrond:
Na zijn succesvolle sciencefictionserie "Parallèle" en het eerste deel van "Un peu de tarte aux épinards", begint Philippe Pelaez aan een nieuwe trilogie. Deze had kunnen passen in de 1800-collectie van Soleil (boeken met negentiende-eeuwse literaire helden in bovennatuurlijke werelden), maar verschijnt nu bij Ankama. Elk deel zal antwoorden geven op het vorige door middel van flashbacks.

Thema's en Invloeden:
De nieuwe serie combineert fantastische en dramatische elementen, met personages uit de literatuur (Moreau), film (Zaroff) en de echte wereld (Shelley). Het centrale thema is het verlangen om als God te zijn. Invloeden van H.G. Wells, Dr. Jekyll en Mr. Hyde, en misschien Frankenstein zijn voelbaar, maar het verhaal weet origineel te blijven met een sterk horror-element, vooral door de sluwe en waanzinnige acties van het duo van vervolgers. Elk personage is complex en goed uitgewerkt, wat afwijkt van de verwachte stereotypen.

Illustraties:
De illustraties van Carlos Puerta doen denken aan de oude covers van Bob Morane en Edmund Bell. Puerta heeft het retro/kitsch aspect verwijderd en het boek een vintage uitstraling gegeven die perfect past bij het genre. Zijn gedetailleerde en realistische tekenstijl, gecombineerd met een breed palet aan zachte kleuren en filmische belichting, brengt de lezer moeiteloos in dit veelzijdige universum. Let goed op elke pagina, want belangrijke aanwijzingen zijn verborgen in de beelden.

Conclusie:
Deze nieuwe saga belooft veel en is bijzonder aantrekkelijk. Philippe Pelaez en Carlos Puerta hebben een boeiende en visueel indrukwekkende serie gecreëerd die de lezers zeker zal bekoren.

Opmerking: Carlos Puerta is tevens de nieuwe tekenaar die op scenario van Bec Christophe de nieuwe avonturen van Bruce J. Hawker tekent.

Stripweb prijs: 12,95
Pre-order: 11 juni 2024