Red Creek Shuffle

Red Creek Shuffle

Cover hardcover
Taal NL
Pagina's 156
ISBN nummer 9789464944679
Uitgeverij Lauwert
Scenarist Corbeyran, Pacheco
Tekenaars Corbeyran, Pacheco
Reeks Red Creek Shuffle
Trefwoorden Thriller, avontuur, Amerika, jaren 60, policier, Detective
Verschijningsdatum 29-03-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 29,95

Meer info

Bruisende thriller met verrassende, komische elementen. Californië.

Er is een reeks vreselijke moorden gepleegd in de omgeving van het stadje Red Creek. In een paar weken tijd worden er talloze gruwelijk verminkte lijken gevonden, volgens de plaatselijke politie overduidelijk zo toegetakeld door wilde dieren.

Als detective Guiseppe Peccato die liever Johnny wordt genoemd ter plaatse arriveert om de zaak te onderzoeken, heeft hij het gevoel dat sheriff Thompson de misdaden ongeveer even belangrijk vindt als een paar oude sokken, omdat de slachtoffers tot etnische minderheden behoren. Afgezien van hun families hecht niemand veel waarde aan het trieste lot van deze ongelukkige Mexicanen en zwarte en inheemse Amerikanen. Niemand wil tenslotte belastinggeld uitgeven aan een handjevol dode, tweederangs Amerikanen.

In samenwerking met journaliste Jane Sinner neemt Johnny Peccato de zaak ter harte. Van valse aanwijzingen tot hallucinante ontdekkingen, niets blijft het duo bespaard voordat ze het mysterie rond Red Creek kunnen oplossen. Red Creek Shuffle is een afdaling naar de diepste krochten van het Amerika van de jaren 1950, waar de American Way of Life de dienst uitmaakt en zorgeloosheid, gelukzalig optimisme, kunstmatige vreugde en milkshakes troef zijn. Alleen geldt hier dat hypocrisie en leugens alle bloedvergieten niet kunnen voorkomen...

Jagen op Ramirez, Valhalla Hotel, enz., verhalen die onbeschaamd gebruikmaken van en afwijken van Hollywood-referenties zijn talrijk en niet alleen in strips.

De eigenheid van Red Creek Shuffle komt voort uit de manier waarop de auteurs hun zaak hebben benaderd. Geen overdrijving of extravagante verschuiving, evenals een zekere nederigheid en respect voor de ouderen, zoals Pacheto uitlegt in de mini-nawoord. Het doel is niet om te spotten, maar gewoon om plezier te hebben met een kleurrijk en wild spektakel. Dit doel wordt perfect bereikt: knallende one-liners, onwaarschijnlijke gevechten en stiekeme trucs, de lezer krijgt waar voor zijn geld.

Een strip om te nemen voor wat het is - puur entertainment - gemaakt met aandacht en een bepaalde flair, Red Creek Shuffle compenseert een variabele originaliteit (maar geclaimd) door een energie en een plezier in het vertellen dat meer dan tastbaar is. Een aangename curiositeit om met volledige kennis van zaken te genieten!!

Bijkomende informatie Tekenaar: Chico Pacheco Scenarist: Eric Corbeyran en Chico Pacheco 156 pagina’s, hardcover, 19,5 x 26,5 cm ISBN: 9789464944679

Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 21,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 27,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 9,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 21,95
Direct leverbaar