Oradour - De vermoorde onschuld

Oradour - De vermoorde onschuld

Cover Hardcover
Taal NL
Pagina's 88
ISBN nummer 9782931105306
Uitgeverij Anspach
Leeftijd 14+
Verschijningsdatum 27-05-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 20,00
Video's

Meer info

Oradour: De Vermoorde Onschuld

Ontdek het aangrijpende verhaal van Oradour-sur-Glane, een zwarte dag in de Franse geschiedenis. Dit stripalbum, met een historisch dossier, brengt voor het eerst deze tragische gebeurtenis van 10 juni 1944 naar het stripformaat. Het is het resultaat van een nauwgezette samenwerking onder leiding van de laatste getuigen van de geschiedenis, Robert Hébras en Camille Senon.

In dit hardcoveralbum van 88 pagina's (€20) vertelt auteur Jean-François Miniac het verhaal van de SS Divisie Das Reich, die het vredige dorp Oradour-sur-Glane vernietigde en 643 onschuldige burgers vermoordde. Het verhaal wordt levendig geïllustreerd door tekenaar Bruno Marivain. Een historisch dossier van 8 pagina's biedt extra context bij deze tragische gebeurtenis.

Dit album draagt de boodschap "Dit nooit meer!" hoog in het vaandel, terwijl het lezers bewust maakt van de voortdurende dreiging van schadelijke ideologieën zoals revisionisme. Laat u meeslepen door dit belangrijke stuk geschiedenis, nu beschikbaar voor €20.

inhoud:

De vernietiging op 10 juni 1944 van Oradour-sur-Glane, een dorp in het Franse departement Haute-Vienne, en de moord op de inwoners (643 slachtoffers) door de pantserdivisie van SS Das Reich.
10 juni 1944. Op de terugweg naar het Normandische front vernietigde de SS Das Reich-divisie Oradour-sur-Glane, een vredig dorpje in de streek Haute-Vienne, en vermoordde 643 onschuldige burgers. Slechts een handvol van hen slaagde erin te ontsnappen uit het door de nazi’s omsingelde dorp. Onder de overlevenden was de jonge Robert Hébras. Deze oorlogsmisdaad heeft zijn leven voor altijd getekend, net als dat van de andere slachtoffers, hun families en geliefden.

Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 15,00
1-5 werkdagen
Stripweb prijs: 29,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 9,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 21,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 6,99
Direct leverbaar
Oradour - De vermoorde onschuld

Reviews

Gemiddelde score 5 / 5
Score:
5/5
Door: op

heel waarheidsgetrouw, goed onderbouwd, tekeningen en docu meer dan goed

Schrijf een review &
win een cadeaubon ter waarde van €5
Schrijf een review