Sigi 1

Operatie Brünhilde

Cover Hardcover
Taal NL
Pagina's 64
ISBN nummer 9789464605464
Scenarist Arnoux, Morancho
Tekenaars Arnoux, Morancho
Reeks Sigi
Nummer 1
Trefwoorden Thriller
Verschijningsdatum 18-06-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 21,95
Video's

Meer info

Vierluik

Auteurs: Erik Arnoux en David Morancho

Bekend van: Makers van Sara Lone

Beschrijving: In het Duitsland van de late jaren twintig ontketent Sigrid Hässler, beter bekend als Sigi, een ware revolutie. Als jonge autocoureur in een wereld gedomineerd door mannen, wordt ze verbannen van de circuits na een fataal ongeluk op de Nürburgring. Ze krijgt de schuld, puur en alleen omdat ze een vrouw is. Vastberaden om het tegendeel te bewijzen, smeedt ze een gewaagd plan: een epische wereldreis per auto. Slechts vergezeld door een fotograaf, die elk adembenemend moment zal vastleggen en een monteur die de kleine assistentievrachtwagen bestuurt, stort ze zich in een avontuur dat haar van het dreigende nazistische Duitsland naar het door crisis geteisterde New York van de Grote Depressie zal voeren. Maar nog voor ze de overkant van de Atlantische Oceaan bereikt, wachten haar al de eerste uitdagingen.

De reis van Sigrid Hässler, geïnspireerd door de legendarische Clärenore Stinnes (1901-1990), zal niet alleen een revolutie ontketenen in de wereld van de autosport, maar ook de strijd voor vrouwelijke emancipatie inluiden op een wijze die de geschiedenis voorgoed zal veranderen.

Kenmerken:

Genre: Historische fictie, avonturenverhaal
Tijdperk: Laat jaren twintig, begin jaren dertig
Hoofdpersonage: Sigrid Hässler (Sigi)
Thema's: Emancipatie, doorzettingsvermogen, avontuur, autosport, historische gebeurtenissen
Inspiratie: Gebaseerd op het leven van Clärenore Stinnes, een pionier in de autosport en de eerste vrouw die de wereld rondreisde per auto.
Samenvatting: De verhalenreeks volgt Sigrid Hässler op haar epische reis rond de wereld, te midden van politieke en economische onrust. Haar reis is niet alleen een persoonlijk avontuur, maar ook een symbool van de strijd voor gelijkheid en erkenning in een door mannen gedomineerde wereld.

Verwacht resultaat: Een meeslepend en inspirerend verhaal dat de lezer meeneemt op een avontuurlijke reis en inzicht geeft in de historische context van vrouwelijke emancipatie en de vroege dagen van de autosport.

Opmerking: Door de auteurs van de populaire reeks Sara Lone, belooft deze nieuwe vierluik wederom een combinatie van spannende verhaallijnen en historische accuratesse.

Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 25,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 9,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 21,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 24,95
Direct leverbaar