NoBody - Seizoen 1 1

Nobody seizoen deel 1/4 onbekende soldaat

Cover Hardcover
Taal NL
Pagina's 76
ISBN nummer 9789464944662
Uitgeverij Lauwert
Nummer 1
Afmetingen 19-26 cm
Trefwoorden Misdaad, thriller,
Leeftijd 16+
Verschijningsdatum 23-04-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 24,95
Video's

Meer info

Ontdek de duistere diepten van 'Nobody': Een Psychologische Misdaadthriller

Stap in de intrigerende wereld van 'Nobody', een psychologische misdaadthriller getekend door Christian de Metter, bekend van werken als 'De Kleuren van de Brand', 'Tot Ziens Daarboven', 'Scarface' en 'Shutter Island'. Dit ambitieuze project, opgedeeld in een eerste seizoen van vier delen en een tweede seizoen van drie delen, belooft een aangrijpende leeservaring.

Het Begin van de Intrige - Montana, 2007

Het verhaal begint wanneer een 57-jarige man, robuust en bebaard met lang haar en bedekt met tatoeages, wordt gearresteerd in Montana, Verenigde Staten, op de plaats van een misdaad die hij zelf heeft bekend. Ondanks zijn bekentenis, rammelt er iets aan zijn verhaal, en een jaar later wordt een jonge psycholoog door de rechter ingeschakeld om de man psychologisch te onderzoeken.

Een Verhaal van Misdaad en Psychologie

Terwijl de psycholoog dieper graaft, ontstaat er geleidelijk een vertrouwensrelatie en begint de man te onthullen over zijn turbulente leven, vanaf de dag dat alles veranderde. Deze bekentenissen vormen de ruggengraat van 'Nobody', waarbij de lezer meegenomen wordt op een reis door Amerika's tumultueuze laatste decennia, inclusief de strijd voor burgerrechten en de Vietnamoorlog.

Visuele Meesterwerken en Diepgaande Verhalen

Christian de Metter gebruikt zijn kunstzinnige talent om deze zware thema's met een indrukwekkende vaardigheid te verbeelden, waarbij hij afwijkt van de traditioneel levendige stijl van de Flower Power-periode. In plaats daarvan presenteert hij een donkere, bijna ontkleurde weergave die de duistere thema's van geheimen en leugens benadrukt.

Een Culturele en Historische Odyssee

'Nobody' is niet alleen een verhaal over misdaad en psychologische onderzoekingen, maar ook een diep culturele reflectie op Amerikaanse stereotypen en complottheorieën, waaronder herhaalde verwijzingen naar de Kennedy-affaire.

Verwacht het Onverwachte

Hoewel 'Nobody' zich op bekend terrein bevindt, is de hoop dat de komende delen onontgonnen paden zullen betreden, waardoor lezers verrast en geboeid blijven.

Ontdek 'Nobody', een serie die niet alleen een verhaal vertelt, maar ook de rijke geschiedenis en complexiteit van Amerikaanse sociale strijd verkent. Dit is een must-read voor liefhebbers van misdaadthrillers, psychologische drama's, en historische verhalen.

Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 23,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 27,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 19,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 29,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 37,95
Direct leverbaar
Nobody seizoen deel 1/4 onbekende soldaat

Reviews

Gemiddelde score 5 / 5
Score:
5/5
Door: op

Meer. Meer. Meer.
Montana, 2007. In de verhoorkamer wacht een opvallend getatoeëerde gevangene tot een zoveelste psychologe hem komt ondervragen. Hij bekent onmiddellijk: “Ja, ik ben een moordenaar. Ik verdien het om schuldig bevonden te worden.” Ontkennen had ook weinig zin. Toen de voormalige politieman gearresteerd werd, zat hij onder het bloed naast zijn partner in crime. De man had immers zijn vrouw vermoord. Case closed. De psychologe geeft niet af. Niemand kan immers veroordeeld worden zonder psychologisch verslag en ze slaagt erin om de sfinx te laten praten.

No Body is een intrigerende thriller waarbij je al snel naar het puntje van je stoel schuift. Scenariogewijs heeft deze vierdelige cyclus (er volgt hierna nog een tweede seizoen) dezelfde opbouw als de beste strip van deze eeuw, Blast. Alleen is No Body een stuk klassieker. De gevangene die zichzelf als een instrument ziet, een nobody, vertelt in dit deel over het Amerika van eind jaren 1960. Hippies, Vietnam, Martin Luther King,... en de andere platgetreden klassiekers leiden ons eerder verrassend naar een plot waar we echt wel alles over willen weten. Christian De Metter (Shutter Island, Emma,...) is bovendien zo slim om zijn fictief verhaal te doorspekken met ware feiten, zoals Cointelpro, het plan Northwoods en een optreden van The Doors.

De Fransman is vooral een begenadigd tekenaar. Hyperrealistische, fragiele potloodschetsen worden onuitgegomd ingekleurd. Dit is geen Photoshoprealisme. Dit is echt. Ja, ik ben fan. De Metter maakt het zich nochtans niet gemakkelijk. Een ondervraging met twee mensen in een kleine ruimte biedt niet echt de kans tot uitdagend camerawerk, maar versterkt wel de impact van de dialogen. Gelukkig neemt hij ons via de flashbacks buiten de gevangenismuren. Het blijft boeien!

No Body is een prima getekende en rigoreus gedocumenteerde misdaadthriller die voorlopig wat platgetreden paden bewandelt. Desondanks zit ik op het puntje van mijn stoel. En als ik de lovende forumreacties van onze zuiderburen mag geloven, kunnen de drie andere delen niet snel genoeg uitgebracht worden. Zeker op te volgen.

WOUTER PORTEMAN

Schrijf een review &
win een cadeaubon ter waarde van €5
Schrijf een review