Saboteuses 3

Muis

Cover Hardcover
Taal NL
Pagina's 48
ISBN nummer 9789464841435
Uitgeverij Silvester
Nummer 3
Trefwoorden oorlog, actie, avontuur
Verschijningsdatum 04-06-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 21,95

Meer info

Hannah groeit in WOII van huisvrouw naar verzetsleider. Boeiend drama met sterke vrouwen

Genre: Historisch drama, Actie

Beschrijving: In "Saboteuses Deel 3: Muis" volgen we het verhaal van Hannah, een moeder in Londen tijdens de bombardementen van 1942. Na een periode van twijfel over haar rol in de oorlog, sluit ze zich aan bij de Special Operations Executive (S.O.E.) en transformeert tot 'Muis', een leider van een verzetsnetwerk in Normandië. Terwijl de spanningen stijgen en de missies gevaarlijker worden, toont Muis een onwrikbare vastberadenheid in haar strijd tegen de Duitse bezetters. Dit is het derde deel van een zesdelige reeks die het verhaal vertelt van buitengewone moed en verzet tijdens de meest sombere dagen van de Tweede Wereldoorlog.

Doelgroep: Geschikt voor liefhebbers van historische strips en verhalen over de Tweede Wereldoorlog, en voor lezers die worden geïnspireerd door sterke vrouwelijke karakters.

korte inhoud Londen, 1942. Hannah is een zorgzame huisvrouw die twee kinderen grootbrengt in een stad die geteisterd wordt door bombardementen. Met een kil karakter begrijpt ze niet meer wat ze daar doet, wachtend op haar man in de avond en op het einde van de oorlog, terwijl anderen verdwijnen of bijdragen aan de overleving van het land. Ze heeft besloten zich aan te melden en zich aan te sluiten bij de S.O.E. Normandië, enkele maanden later, is Hannah Mouche geworden, de leider van een verzetsnetwerk. De situatie wordt steeds ingewikkelder met de nadering van een landing. De Duitse bezetter is meer dan ooit op zijn hoede en de missies zijn alleen maar gevaarlijker geworden...

commentaar:

"Dankzij een flink tempo keert het beroemde commando van vrouwen, klaar om de vijand te bestrijden onder de Britse geheime diensten, terug voor een tweede cyclus onder leiding van Jean-Claude Van Rijckeghem, een scenarist gespecialiseerd in oorlogsverhalen. Samen met zijn trouwe metgezel Thomas Du Caju, die de avonturen prachtig vormgeeft.

Na Aiguille en Taupe ontmoeten we de vastberaden saboteur Mouche. Dit eerste deel biedt de gelegenheid om haar beter te leren kennen en haar betrokkenheid bij de SOE (Special Operations Executive) te ontdekken, een dienst die werkelijk werd opgericht door Winston Churchill tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal neemt ons mee naar de operaties in Frankrijk en onthult een van Mouche's missies.

Het verhaal is goed gestructureerd en dynamisch, met vrouwelijke hoofdrollen. Mouche en Aiguille (die we al kennen en hier een natuurlijke transformatie ondergaan), samen met Schnaps, moeten twee charmante personages, Berger en Patou, beschermen tegen een genadeloze bezetter. De personages vullen elkaar goed aan en brengen lichte, sensuele, emotionele en angstaanjagende momenten.

Dit wordt versterkt door het realistische werk van Thomas Du Caju, die met zijn gedetailleerde en authentieke tekenstijl een sterke indruk maakt. Zijn nauwkeurigheid en aandacht voor de door oorlog getroffen omgevingen zijn een groot pluspunt. Hij trekt ons volledig mee in zijn galerie van portretten, vooral de prachtige vrouwelijke personages.

Een spannende start, weliswaar geromantiseerd, die de gevaarlijke missies van Churchill's saboteurs illustreert via de karakters van Mouche, Aiguille en anderen. " gelezen op scenario.com

Stripweb prijs: 20,57
1-5 werkdagen
Stripweb prijs: 103,00
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 49,95
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 19,95
1-5 werkdagen
Stripweb prijs: 23,95
1-5 werkdagen
Stripweb prijs: 125,00
Niet bestelbaar
Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 24,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 8,99
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 8,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 59,95
1-5 werkdagen
Stripweb prijs: 21,95
Direct leverbaar