Magor 1

Magor - initiatie

Cover Softcover
Taal NL
Pagina's 64
ISBN nummer 9789083428406
Uitgeverij Fargin House
Reeks Magor
Nummer 1
Genre LGBTQ
Leeftijd 16+
Verschijningsdatum 04-06-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 12,50

Meer info

Stap in de wereld van Magor!
Raven wil magiër worden en de mysterieuze Hinde wil haar helpen. Maar dat het zo gevaarlijk zou worden, had ze niet verwacht. In dit prachtig getekende verhaal volg je Raven door water en vuur tijdens haar initiatie. In een wereld die lijkt op de onze, maar waar verhalen en dromen even echt zijn als de werkelijkheid. En wie is toch die vrouw die haar zo nauwlettend in de gaten houdt?
Magor – Initiatie is gebaseerd op de queer urban fantasy-roman Ravens Imperium van Edith Eri Louw op initiatief van Karin Giphart. Zij vroegen graphic novelist Sabrina Kooijmans om samen met hen deze eerste getekende kennismaking met de Wereld van Magor te maken, als voorloper van een langlopende serie.
Met vele extra’s, zoals schetsen, Magoriaanse helden-portretten en de toekomst van Project Magor.

Auteurs: Sabrina Kooijmans, Edith Eri Louw en Karin Giphart

Samenvatting: Sabrina Kooijmans, Edith Eri Louw en Karin Giphart bundelen hun krachten voor hun eerste urban fantasy striproman, Magor: De Initiatie. Gebaseerd op de romans van Edith Eri Louw, staan deze verhalen bekend om hun sterke vrouwenrollen, queer karakters en maatschappelijk relevante thema's die hun tijd ver vooruit waren.

Verhaal: Raven wil magiër worden en de mysterieuze Hinde biedt haar hulp aan. Dit avontuur brengt haar door water en vuur in een wereld die op de onze lijkt, maar waar verhalen en dromen even echt zijn als de werkelijkheid. Tijdens haar initiatie moet Raven gevaarlijke uitdagingen aangaan en komt ze onder het toeziend oog van een onbekende vrouw.

Achtergrond: Het project werd geïnspireerd door het succes van de romans "Ravens Imperium" en "De Bron" van Edith Eri Louw. Deze boeken spelen zich af in een moderne wereld waarin magie in het geheim, voornamelijk door vrouwen, wordt gebruikt. De machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen worden hierdoor op een unieke manier belicht.

Project Magor: Met de start van de crowdfunding voor Project Magor, staat de publicatie van de striproman gepland voor juni 2024. Dit project omvat veel meer dan alleen de striproman; er zijn plannen voor vervolgverhalen, origin stories, verfilmingen en een eigen uitgeverij die zich richt op de belangen van illustratoren en schrijvers.

De Makers:

Sabrina Kooijmans (she/they): Bekend illustrator en striptekenaar, bekend van "Hongerig Papier".
Edith Eri Louw: Literair coach en schrijver van "Ravens Imperium" en "De Bron". Haar werk combineert sterke vrouwenrollen en queer karakters met actuele maatschappelijke thema's.
Karin Giphart: Auteur van "Maak me blij", storyteller, zanger, songwriter, fotograaf en filmer. Ze zag het potentieel in de verhalen van Edith en drong aan op de verdere ontwikkeling ervan.
Vrijstaat Magor: De wereld van Magor is vooruitstrevend en eigentijds, met relaties tussen vrouwen die net zo normaal zijn als die tussen mannen en vrouwen. Het verhaal behandelt actuele thema's zoals vluchtelingenproblematiek en klimaatverandering, met een unieke magische twist.

Doel en Toekomst: Het doel is om een uitgebreid fantasy-universum te creëren, zowel nationaal als internationaal. Verschillende tekenaars zullen de avonturen uitwerken in diverse stijlen. Uiteindelijk is het doel om de verhalen te verfilmen.

Eigen Uitgeverij: De initiatiefnemers hebben ook een eigen uitgeverij opgericht, Fargin House, om een eerlijke en veilige werkomgeving voor schrijvers en illustratoren te bieden. Dit stelt hen in staat om talent optimaal te ontwikkelen en te beschermen tegen de druk van grote partijen.

Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 35,00
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 6,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 4,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 0,10
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 36,95
Direct leverbaar