Kansberekening

Kansberekening

ISBN nummer 9789493109926
Pagina's 88
Reeks Kansberekening
Tekenaars Ravard François
Taal NL
Scenarist Rabaté Pascal
Uitgeverij Concerto Books
Cover Hardcover
Genre graphic novel
Trefwoorden over het leven,
Leeftijd 16+
Verschijningsdatum 02-04-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 22,99

Meer info

Striptekenaar is Ravard die we kennen van zijn onlangs verschenen strip "Didier, het 5e wiel aan de tractor"

Na een routinematig onderzoek komt Martin Henri erachter dat hij nog maar 3 maanden te leven heeft. Geschokt herontdekt deze professionele kruiswoordpuzzelmaker, die een beetje een saai dagelijks leven leidt, achter zijn bureau een poster van een walvis. Een lang uitgestelde droom om deze majestueuze zeezoogdieren in Canada te gaan bekijken. Zonder iets te zeggen over zijn toestand, slaagt Martin erin zijn vrouw te overtuigen om onverwachte vakantie te nemen en ze vertrekken naar de luchthaven. Daar zal hun pad voor het eerst kruisen met dat van Séraphin Lanterne, een verzekeraar van beroep, die de boel flink zal opschudden...

edische fouten als gevolg van verwarring door homonymie zijn vrij algemeen in het vak. Zo krijgt een patiënt genaamd Martin Henry te horen dat hij in een terminale fase van een hartaandoening verkeert, terwijl hij eigenlijk gezond is.

Martin besluit hiervan gebruik te maken en maakt een laatste reis naar Canada met zijn vrouw, aan wie hij het slechte nieuws bespaart. Hij wil de walvissen zien die aan toeristen worden getoond. Zo zijn de dobbelstenen geworpen door een kwestie van waarschijnlijkheidswet.

Natuurlijk zal de reis niet zonder verrassingen zijn die soms het leven een beetje verstoren. Desondanks zullen onze personages proberen te evolueren met vreugde en goede humor. Het is een stripverhaal komedie die bijna druipt van het feel-goodgehalte maar met de nodige terughoudendheid.

Een waarschijnlijkheidswet beschrijft het willekeurige gedrag van een fenomeen dat afhankelijk is van toeval. Het is waar dat toeval soms goed uitpakt. We kunnen niet altijd rekening houden met deze wet omdat de variabelen altijd willekeurig zijn. We moeten voorbij de wiskundige theorieën gaan en ons laten meevoeren door de wisselvalligheden van het leven. Dat is wat we moeten onthouden van dit stripverhaal. copyright stripweb

Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 28,50
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 27,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 21,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 29,95
Direct leverbaar