Hope One 1

HOPE ONE deel 1

Cover Hardcover
Taal NL
Pagina's 72
ISBN nummer 9789464944693
Uitgeverij Lauwert
Scenarist Fane
Tekenaars Fane
Nummer 1
Genre Sciencefiction, Thriller,
Leeftijd 14+
Verschijningsdatum 02-07-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 24,95
Video's

Meer info

Start van een sf-tweeluik met een pyschologisch steekspel op het scherpst van de snee.

INHOUD:

Megan Rausch herstelt slecht van haar lethargie: misselijkheid, geheugenproblemen,
paranoia... Ondanks de behandeling en de welwillendheid van haar partner aan boord, glijdt de jonge passagier steeds verder weg in waanzin...
Er is geen teken van leven op de Aarde. Afgezien van zij twee is alles dood.

Onvruchtbaar. Wat heeft het voor zin om de ramp te overleven als terugkeren naar de Aarde onmogelijk lijkt?...

Bijna vijftig jaar zijn voorbijgegaan, maar voor Megan leek het slechts een moment. Verward ontwaakt ze in een omgeving die ze niet herkent: een cryogene kamer omringd door stalen wanden, kabels en computers. Ze bevindt zich op een van de twaalf ruimtestations die rond de Aarde cirkelen, opgezet na catastrofale nucleaire oorlogen. Deze informatie krijgt ze van Adam, de enige andere overlevende aan boord. Megan kan zich bijna niets herinneren en begint te twijfelen aan de realiteit door sporadische herinneringen en het ongewone gedrag van haar medepassagier.

In deze nieuwe reeks van Fane, een schril contrast met de energieke "Streamliner", bevinden we ons in een beklemmende ruimtelijke thriller met slechts twee hoofdfiguren. Het verhaal ontvouwt zich geleidelijk en bouwt een intense, gespannen sfeer op die langzaam overgaat in een gevoel van paranoia. De lezer wordt, net als de hoofdpersoon, meegenomen in een web van twijfel, waarbij elk detail onder de loep genomen wordt. Een subtiele dreiging loopt door het verhaal, gedragen door een strakke vertelstijl die de spanning vasthoudt tot een verrassende plotwending aan het einde van het boek.

De robuuste tekenstijl, hoewel aanvankelijk wat ongelijk en schaars in details, past uiteindelijk goed bij de sfeer van mysterie en wantrouwen, versterkt door de effen kleuring van Isabelle Rabarot. De pagina-indeling is traditioneel, maar de camerahoeken zijn doeltreffend gekozen om de beperkte ruimte van het schip te verkennen en de emoties van de twee karakters optimaal te benutten.

Dit eerste deel van de serie zet de toon met een intrigerend en mysterieus verhaal dat eindigt met het vooruitzicht op belangrijke onthullingen in het volgende deel. Een spannende start die de lezer nieuwsgierig maakt naar meer.

Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 34,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 29,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 34,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 25,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 34,95
Direct leverbaar
HOPE ONE deel 1

Reviews

Gemiddelde score 4 / 5
Score:
4/5
Door: op

Ooit zal de mensheid de Aarde moeten verlaten, de vraag is niet wanneer maar eerder op welke manier.. Laat dit tweeluik net hierop inspelen.

We zijn het jaar 2025. Megan ontwaakt, na een 54 jaar kunstmatige slaap. Haar lichaam tolt en haar spieren moeten zich weer tot leven wekken. Tot een camera haar toespreekt en haar geruststelt. Even later komt Adam binnen en doet haar alles uit de doeken. Ze zijn met 2 personen in een ruimtesonde, de Hope One, in een baan rond de Aarde, nadat er zich een oorlog tussen de Russen en Amerikanen voorgedaan heeft. Samen met 11 andere Hope-tuigen moeten ze het voortbestaan van de mensheid garanderen. Om haar te sterken geeft Adam Megan een drankje vol vitamines. De dagen verstrijken, maar Megan kan zich slechts flarden uit haar vorig leven herinneren. Op bepaalde tijdstippen kunnen de sondes contact houden met de aarde, maar tot nog toe kwam er geen respons. Toch blijft Adam opvallend positief, ook al is er weinig toekomstperspectief. Op de koop toe heeft Megan de indruk dat Adam zaken voor haar verzwijgt. En wat met dat verdacht drankje die ze iedere dag moet drinken..?

Het scenario en tekeningen werden uitgewerkt door ‘Fane, pseudoniem voor Stéphane Deteindre (Steamliner, Joe bar Team). We krijgen samen met Megan met mondjesmaat nieuwe informatie binnen, waardoor de spanning geleidelijk aan opgebouwd wordt. Maar naarmate je meer weet, komen er ook nieuwe vragen naar boven. Het mysterie rond de Hope one wordt telkens groter en de geloofwaardigheid van Adam wordt meer en meer in twijfel getrokken. De tekeningen onderbouwen hierbij het geheel. Deze zijn niet overmatig gedetailleerd uitgewerkt, waardoor de focus op het verhaal en het mysterie blijft. De pagina’s zijn klassiek gekadreerd waarbij er op iedere pagina zich wel een gebeurtenis afspeelt, waardoor de vaart in het verhaal blijft en deze niet begint te vervelen binnen de benauwde ruimtes.

Zoek je een goede science-fiction thriller, dan ben je met dit album aan het juiste adres. Door de opbouwende spanning en het mysterie die rond Adam en de Hope heerst, wil je weten hoe dit zal aflopen.. wordt vervolgd!

Schrijf een review &
win een cadeaubon ter waarde van €5
Schrijf een review