Het verborgen leven van bomen

Het verborgen leven van bomen

Cover Hardcover
Taal NL
Pagina's 240
ISBN nummer 9789493166820
Uitgeverij Scratch
Tekenaars Flao Benjamin
Trefwoorden natuur, bomen, bos
Leeftijd 14+
Verschijningsdatum 08-05-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 29,95
Video's

Meer info

Titel: De Geheime Leven van Bomen - Een Grafische Roman

Uitgever: Uitgeverij Scratch

Overzicht: Deze strip is een vrijelijk aangepaste en verrijkte versie van de wereldwijde bestseller met meer dan 7 miljoen verkochte exemplaren. Deze unieke bewerking vertelt het initiatieverhaal door het ongelooflijke lot van Peter Wohlleben.

Inhoud: Dit grafische roman dompelt ons onder in het buitengewone verhaal van een bescheiden boswachter uit een klein Duits dorpje die uitgroeide tot de meest bekende verdediger van bomen op de planeet. Via zijn unieke pad en ervaringen, leidt hij de lezer op een pad van kennis. Van zijn jeugd in het stedelijk centrum van Bonn tot de oprichting van zijn academie en de ontwikkeling van een nieuw duurzaam beheer, biedt zijn intieme reis, door zijn dwalingen en gevechten, een onverwachte kennis van hoe bossen functioneren en een nieuwe manier om ze te beheren en te respecteren.

Auteurs:

Benjamin Flao: Geboren in 1975 in Nantes, is hij scenarioschrijver, tekenaar en kleurder van stripverhalen. Hij is vooral bekend van 'Kililana Song' (Prix Ouest France-Quai des bulles, officieel genomineerd voor het Festival van Angoulême) en 'L’Âge d’eau'.


Fred Bernard: Auteur, scenarioschrijver en illustrator, gepassioneerd door de natuur vanaf jonge leeftijd. Auteur van 'La Tendresse des crocodiles', 'L'ivresse du poulpe', 'Lily Love Peacock' gepubliceerd bij Seuil, en van 'Les Chroniques de la vigne' en 'Les Chroniques de la fruitière'.


Peter Wohlleben: Geboren in 1964, is al meer dan twintig jaar boswachter in Duitsland, waar hij tegenwoordig een ecologisch bos beheert. Zijn eerste boek gepubliceerd in Frankrijk, 'La Vie secrète des arbres', is een internationale bestseller vertaald in meer dan dertig talen.


Ideaal voor: Liefhebbers van natuur, duurzaam leven en grafische verhalen met diepgang en inspiratie.

Peter Wohlleben is de beroemdste boswachter ter wereld en de auteur van de internationale bestseller Het verborgen leven van bomen, die in meer dan veertig talen is vertaald.
Dit boek vormt zijn verhaal. Met zijn uitzonderlijke verteltalent neemt hij ons mee naar de diepste geheimen van bomen, tot in hun wortels.
Hij voert de lezer mee op een fascinerende ontdekkingstocht door het bos en onthult de wonderlijke en vaak verborgen aspecten van het bos: de complexe interacties tussen bomen, hun communicatiewijzen, bewegingen en verdedigingsmechanismen.
Het verborgen leven van bomen opent de deur naar een betoverende maar kwetsbare wereld. Het beschermen van bomen is synoniem aan het beschermen van de mensheid zelf.

Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 29,50
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 24,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 27,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 22,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 23,95
Direct leverbaar
Het verborgen leven van bomen

Reviews

Gemiddelde score 4 / 5
Score:
5/5
Door: op

Prachtig getekend en zeer leerzaam, genot

Score:
3/5
Door: op

Een bos vol wetenschap, filosofie en wist-je-datjes
Het Verborgen Leven van Bomen is de verstripping van de wereldwijde succesroman van Peter Wohlleben. Hij is een Duitse houtvester die dertig jaar lang bomen puur als rendabele grondstof zag tot hij plots opmerkte dat wortels van omgezaagde bomen in contact bleven met de bomen errond en de voor ons dode boom ondergronds verder bleef leven. Sindsdien gooide hij het roer om en bleef zich verdiepen in het enorm complexe leven van bomen en hun directe omgeving. Met succes. Zijn baanbrekende ecologische ideeën, balancerend tussen wetenschap en filosofie, worden intussen steeds breder geaccepteerd in de Europese houtsector en natuurbescherming. Mooi!

Scenarist Fred Bernard en tekenaar Benjamin Flao — Wanneer gaat iemand zijn Kililana Song vertalen? — mogen zich gelukkig prijzen. In tegenstelling tot soortgelijke verstripte boeken als Sapiens of De Wereld van Sofie hebben de auteurs hier grafisch boeiender materiaal voor handen. Een woud, bos of zelfs een verpieterde, mishandelde stadsboom levert nu eenmaal altijd mooie plaatjes op. Verhaaltechnisch worden de verschillende prima onderbouwde theorieën verlucht doordat we ook de carrière en privéleven van Peter Wohlleben en zijn familie volgen. Het zorgt ervoor dat je deze turf met plezier verder leest.

Helemaal gelukkig werd ik door de vele weetjes die nagenoeg achteloos gedropt werden. Of wist jij dat bladgroen alle kleuren van de regenboog absorbeert, behalve groen? Dus het naar ons weerkaatste groen is net de enige kleur waar bomen niets aan hebben. Of wist je dat regenwormen 50% van alle biomassa-aarde vormen? Of wist je dat Duitse beuken en eiken relatief recent vier of vijf jaar na elkaar extreem weinig noten produceren om de geëxplodeerde populatie everzwijnen op hun manier uit te dunnen? Pas het jaar erop is er dan een echt mastjaar. Of wist je dat hoe roder de herfstbladeren zijn, hoe minder parasieten deze boom als schuilplaats zien in de winter? Bladluizen bijvoorbeeld kunnen rood niet zien en die beestjes alleen al kunnen honderden tonnen suiker per vierkante kilometer bos aftappen. Enzovoort, enzovoort. Dit album is ideaal als je een boom wil opzetten over bomen.

Ondanks alles blijf je als pure stripliefhebber wel op je honger zitten. Dit soort boeken blijven toch eerder hangen tussen illustraties en strip. Ze zijn er vooral om die ene boodschap kracht te geven. In dit geval dat het beschermen van bomen ook de mensheid zelf beschermt,.

In deze tijden van opwarming, klimaatonzekerheid en achteruitgang van de biodiversiteit, groeit de nostalgie naar een ongerepte natuur. Het Verborgen Leven van Bomen speelt hier perfect op in. Soms zweverig, nooit houterig en altijd leerrijk. 938 gram boom, 256 bladzijden over bomen. Het is elke houtvezel en cent waard, als je je er voor openstelt. bron ssz

Schrijf een review &
win een cadeaubon ter waarde van €5
Schrijf een review