Lonesome

Het Territorium van de tovenaar SC met ex libris

Cover Softcover
Taal NL
Pagina's 64
ISBN nummer ART00097592
Uitgeverij Le Lombard
Scenarist Swolfs
Tekenaars Swolfs
Genre Western
Verschijningsdatum 14-05-2024
Inbegrepen in de prijs
Direct leverbaar Stripweb prijs: 10,95

Meer info

met ex libris gelimiteerd op 99 ex genummerd

Laatste deel van de eerste cyclus van Lonesome
Dit is het laatste deel van de eerste cyclus van Lonesome, de serie van Yves Swolfs die enkele elementen van het fantastische mengt met een meer klassiek western-scenario. Net als bij Légende, is de fascinatie van de auteur voor satanistische rituelen voelbaar, hoewel dit niet veel toevoegt aan het vrij klassieke hoofdverhaal.

Een van de sterke punten van Lonesome is de variatie in landschappen en locaties. Terwijl deel 3 zich grotendeels in de stad afspeelde, verkennen onze helden in dit deel de uitgestrekte noord-Amerikaanse vlaktes, dicht bij de Canadese grens. Een ander aantrekkelijk aspect is de tekenstijl van Yves Swolfs, die stevig verankerd is in de mythologie van de spaghettiwestern. Zijn held, geïnspireerd door Clint Eastwood, lijkt verwisselbaar tussen zijn verschillende series zoals Durango en Légende. Hoewel de gezichten van de personages bekend zullen voorkomen voor trouwe lezers, maken de decors en filmische scènes deze strips tot een visueel genot.

Als je voorbij de indruk van herhaling kunt kijken, of als je met deze serie het universum van Swolfs ontdekt, zul je genieten van deze leeservaring. Oudere lezers zullen zich echter afvragen waarom Swolfs, in plaats van in zijn eigen voetsporen te treden, niet gewoon verder is gegaan met Durango.

Samenvatting voor productfiche:
Lonesome - Laatste deel van de eerste cyclus

In dit laatste deel van de eerste cyclus van Lonesome combineert Yves Swolfs elementen van het fantastische met een klassiek western-scenario. Het verhaal verkent de uitgestrekte noord-Amerikaanse vlaktes en biedt prachtige, filmische decors. Swolfs' herkenbare tekenstijl, geïnspireerd door de spaghettiwestern, maakt dit album tot een visueel genot, ondanks de vertrouwde gezichten voor trouwe lezers. Een aanrader voor zowel nieuwe als ervaren lezers van Swolfs' werk.

Stripweb prijs: 19,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 9,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 17,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 9,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 9,99
Direct leverbaar
Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 10,30
1-5 werkdagen
Stripweb prijs: 7,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 0,10
Direct leverbaar
Het Territorium van de tovenaar SC met ex libris

Reviews

Schrijf een review &
win een cadeaubon ter waarde van €5
Schrijf een review