Pre-order
Diabolik 6

Het Geheim van Diabolik

Cover Softcover
Taal NL
Pagina's 120
Uitgeverij dekwerk
Scenarist Faraci Tito
Nummer 6
Trefwoorden avontuur
Leeftijd 14+
Verschijningsdatum 13-11-2024
Pre-order: 13 november 2024 Stripweb prijs: 14,95
Het Geheim van Diabolik beschikbaar vanaf 13 november

Reeds 2 andere lezers zijn ook op zoek naar deze titel. Laat uw e-mailadres achter en ontvang een mailtje van zodra deze weer op voorraad is!

Meer info

In het verleden van Diabolik schuilt een dramatische gebeurtenis waarvan alleen Eva op de hoogte is. Maar nu, gewond en zonder ontsnappingsmogelijkheid, zal zij gedwongen zijn dat lang bewaarde geheim te onthullen.

Tekst©stripweb

Diabolik, gecreëerd door de Italiaanse zussen Angela en Luciana Giussani in 1962, blijft een populaire stripreeks met maandelijkse uitgaven. Deze serie geniet in Italië een cultstatus, compleet met fan evenementen, verzamelobjecten en merchandising. Het 800ste album kwam uit in oktober 2013.

Het personage Diabolik, geïnspireerd door diverse figuren uit Franse en Italiaanse pulpverhalen, is een meedogenloze meesterdief die voornamelijk steelt van andere criminelen. Hij gebruikt een verscheidenheid aan maskers om zich als iemand anders voor te doen en heeft uitgebreide kennis van chemie, mechanica en informatica.

In zijn vroege verhalen was Diabolik een genadeloze schurk, maar later ontwikkelde zijn karakter zich naar een meer Robin Hood-achtige figuur. Hij groeide op op een geheime basis en leerde daar alles over inbreken. Na het doden van de leider van zijn dievenbende, nam hij de naam Diabolik aan.

Vanaf zijn derde stripavontuur wordt Diabolik bijgestaan door zijn partner, Eva Kant. Zijn grootste tegenstander is Inspecteur Ginko.

Diabolik is meestal te zien in een zwarte Jaguar E-type uit 1961 en draagt een strak zwart pak dat alleen zijn ogen en wenkbrauwen laat zien. Hij gebruikt zelden vuurwapens, maar vertrouwt op zijn vaardigheid met het gooien van dolken.

De eerste strip van Diabolik verscheen op 1 november 1962 onder de titel "Il Re del Terrore" ("De Koning van de Terreur"). De reeks kende een verfijning in de verhaallijnen vanaf 1997. De Giussani-zussen waren verantwoordelijk voor veel van de verhalen tot de jaren '80, waarna Patricia Martinelli het schrijfwerk overnam. Sergio Zaniboni verzorgde het merendeel van de tekeningen.Tekst©stripweb

Stripweb prijs: 14,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 14,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 14,95
Levertijd tussen 5 en 19 dagen
Stripweb prijs: 14,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 44,00
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 14,95
Direct leverbaar