Elecboy 3

Het Data Kruis

Cover Softcover
Taal NL
Pagina's 56
ISBN nummer 9789463947695
Uitgeverij Daedalus
Reeks Elecboy
Nummer 3
Verschijningsdatum 17-04-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 10,95
Video's

Meer info

"Het jaar 2122, ergens in Noord- Amerika. Waar de herinnering aan de oude wereld vervaagt, breekt het moment van openbaring aan. Joshua, anders dan alle anderen uit zijn gemeenschap en verworpen door zijn eigen familie, ontwaakt uit zijn tumultueuze nachtmerrie. Hij wordt opgevangen door een gemaskerde, raadselachtige vrouw: de Grote Coördinatrice. Zij opent de poorten naar een vergeten verleden en Joshua leert veel over zijn eigen afkomst, maar ook over de hele geschiedenis van de mensheid. Terwijl Joshua op ontdekking gaat in de schijnbare utopie waarin hij verblijft, maken zijn oude vrienden in de Redsalt Canyon zich klaar voor een revolutie tegen de corrupte, dominante clan die hen al te lang in zijn greep houdt.

Dit is het derde deel van een vierdelige futuristische saga, opgediend door Jaouen Salaüns weelderige graphics en flamboyante verbeelding."

Stripweb prijs: 10,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 9,95
Pre-order: 14 februari 2025
Stripweb prijs: 10,95
Direct leverbaar
Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 21,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 12,50
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 29,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 24,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 23,95
Direct leverbaar
Het Data Kruis

Reviews

Gemiddelde score 5 / 5
Score:
5/5
Door: op

Sommige tekenaars hebben de ambitie om hun eigen reeks of album uit de grond te stampen. Zo is dit ook het geval met deze reeks waarbij Salaün zelf het heft in handen neemt en ons een nieuwe Science-fictionreeks brengt.

Opgelet, volgende samenvatting bevat spoilers. In de eerste 2 delen volgen we Joshua, die op zoek is naar zijn herkomst. Zijn vader voedt hem op, maar hij blijft angstvallig stil over de moeder van Joshua. Gelukkig kan hij rekenen op de steun van zijn vrienden Ed en Mo. Ze leven in het Noorden van Amerika de dato 2122, waarbij de ‘oude’ wereld niet meer bestaat en ze beschermd worden door een magnetisch veld. Daarbuiten leeft namelijk de AI, die ontstaan is via een project destijds die Zehus werd gedoopt. Dit is uit de hand gelopen waarbij de AI de bovenhand haalde. Nu bedreigt de AI de laatste mensen. Maar ook onderling loopt het tussen de mensen niet op wieltjes. De clan van Silvio en zijn grootvader wil de absolute macht waarbij ze hun boekje te buiten gaan. Joshua is echter verliefd op Margot, de zus van Silvio. Dit ligt uiteraard gevoelig waarbij het regelmatig tot relletjes komt. Daarbij wordt duidelijk dat Joshua abnormale gaves bezit. Tot zover zelfs dat hij te weten komt dat hij geen mens, maar half robot is.. Ook de AI is zich hiervan bewust en ziet in Joshua meer dan een robot.

In dit derde deel wordt Joshua wakker bij een vrouwelijke figuur getooid in een Venetiaans kostuum. Hij werd uitgestoten door de mensen en werd door deze coördinatrice opgepikt die hem terug opgeknapt heeft. Hij is nu in 1 of andere boom in een vreemde omgeving, maar deze boom herbergt een soort datacenter met alle herinneringen aan de oude wereld. Ondertussen is Silvio bij de mensen op zoek naar zijn vader Vittorio en zus Margot die op de vlucht zijn. Vittorio neemt hierbij contact op met de putters die onderdrukt worden door de clan. Samen zetten ze een plan op om de clan aan te vallen. Intussen ondervindt Joshua steeds meer en meer vreemde rituelen in zijn nieuwe omgeving en begint hij zich vragen te stellen of dit allemaal wel zo zuiver is. Ook de AI zit intussen niet stil en is onderweg om Joshua op te pikken…

Jaouen Salaün (Carthago adventures, Eternum,…) komt af met een sterk scenario, waarbij hij beetje bij beetje de nodige informatie lost. Ook de karakters die hij uitwerkt, blijven hangen. Het hoofdkarakter Joshua die in de knoop ligt met zichzelf, zijn stuntelige vrienden Ed en Mo, de knappe hulpvaardige Margot, een doordrapte Silvio,… Het verhaal blijft ook ieder moment boeien en brengt ons de nodige actie afgewisseld met verdere ontwikkeling van het verhaal. Daarnaast tekent hij alles vol detail en overgave uit met een prachtige inkleuring. Van futuristische motors tot prachtige klederdracht, niets is hem te veel. Je voelt als het ware de emoties van de personages.

Je kan er niet omheen, dit is een verborgen parel in zijn genre. Salaün weet ons daarenboven te verbazen met zijn prachtige plaatjes. Het is uitkijken naar het laatste deel, dikke aanrader !

Schrijf een review &
win een cadeaubon ter waarde van €5
Schrijf een review