Callas en Pasolini, een onmogelijke liefde

Een onmogelijke liefde

Cover Hardcover
Taal NL
Pagina's 104
ISBN nummer 9789031441631
Uitgeverij Dupuis
Scenarist Dufaux
Tekenaars Briotti
Genre biografie, graphic novel
Verschijningsdatum 14-05-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 27,99
Video's

Meer info

In de grafische roman "Een Onmogelijke Liefde", gecreëerd door Dufaux en Sara Briotti en gepubliceerd door Le Lombard in de serie Vrije Vlucht, ontvouwt zich een intrigerend verhaal in Rome, 1969. Tijdens een luxe feest georganiseerd door de rijke Aristoteles Onassis, is zijn partner elders; ze kijkt gefascineerd naar een film met Ingrid Bergman, een creatie van Roberto Rossellini. Ze is een gekwetste, achtergelaten vrouw die onlangs verlaten is door haar minnaar voor Jackie Kennedy. Na de film maakt ze een opvallende entree op het feest, waar de gasten variëren van medelevend tot bewonderend. Onder hen bevinden zich beroemdheden zoals Richard Burton en Elizabeth Taylor. Maria Callas, bekend als La Callas, vindt daar haar nieuwe vriend, de kunstzinnige Pier Paolo Pasolini, die net door zijn partner is afgewezen. Samen ontvluchten ze het feest en dwalen door Rome. Hun eenzame harten vinden elkaar en ze verklaren hun liefde bij de Aureliaanse Muur.

Scenarist Jean Dufaux, bekend van werken als "Klaagzang van de verloren gewesten", "Djinn", en "Murena", toont opnieuw zijn vakmanschap. Ook Sara Briotti, een getalenteerde jonge Italiaanse tekenares, maakt indruk met haar eerste stripbijdrage. Haar tekenstijl, een mix van realisme en expressionisme, verrijkt elke pagina. De stadslandschappen zijn zorgvuldig uitgewerkt, evenals de menselijke figuren en details. De steden Rome, New York en Rio de Janeiro worden levendig en barok weergegeven. Coloriste Alice Scimia versterkt dit met haar kleurgebruik, waarbij lichtpunten in de stedelijke duisternis en de kunst op elke pagina stralen.

Jean Dufaux herneemt de complexe figuur van Pasolini, een man van tegenstrijdigheden: een voormalige communist, rijk geworden, een homoseksuele man die verliefd was op La Callas, een dichter die bekendheid zocht maar ook intieme momenten koesterde. Maria Callas wordt afgebeeld ver weg van de clichématige sterrenrol; hoewel vereerd, is ze eenzaam en gekwetst door een zware jeugd. Alleen Pasolini biedt haar een onvoorwaardelijke liefde, waardoor hun onmogelijke liefde een intense zuiverheid behoudt. Het album is een web van persoonlijke worstelingen, triomfen en de eeuwige zoektocht naar schoonheid.

inhoud:

"1969 vormt een breekpunt voor Pier Paolo Pasolini en Maria Callas. De iconen van de kunst- en cultuurwereld zien hun carrière afbrokkelen, hun ster taant en hun liefdesleven is een fiasco. Het is de tijd van woelige passies in de filmwereld en daarbuiten. Ze ontmoeten elkaar tijdens de opnames van Medea, waar de ene regisseur is en de andere de hoofdrol speelt. Er ontluikt een atypische en complexe relatie tussen twee figuren met een turbulent leven. Tijdens een reis naar Brazilië bloeit een intense platonische liefde op, als een intermezzo in hun tragische bestaan. Maria Callas en Pier Paolo Pasolini krijgen er de gelegenheid om zich te herbronnen en een boeiende en gevaarlijke wereld te ontdekken die mijlenver staat van de mondaine Italiaanse milieus die ze gewend zijn."

Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 24,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 9,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 29,50
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 29,95
Direct leverbaar