De Weg

De weg

Cover Hardcover
Taal NL
Pagina's 160
ISBN nummer 9789085587378
Uitgeverij Dargaud
Scenarist Mc Carthy
Tekenaars Larcenet Manu
Reeks De Weg
Leeftijd 16+
Verschijningsdatum 19-06-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 29,99
Video's

Meer info

Manu Larcenet neemt "De Weg" over in een strip


Algemene Informatie
Titel: De Weg
Auteurs: Manu Larcenet (stripadaptatie), Cormac McCarthy (originele roman)
Genre: Post-apocalyptisch, Survival, Graphic Novel
Publicatie: 2024

lees meer over deze strip in onze nieuwsrubriek 


Het Verhaal
De wereld is ten onder gegaan in een apocalyps, en wat overblijft is een desolate woestenij. Een dikke aswolk bedekt het Amerikaanse landschap. In deze grimmige setting proberen een vader en zijn zoon te overleven. Ze trekken zuidwaarts in de hoop warmte te vinden, met enkel een kar gevuld met dekens, een wapen en wat voedsel. De natuur is dood, steden zijn verlaten en er zijn geen andere mensen of dieren te bekennen. De bittere winter stelt hun fysieke en mentale uithoudingsvermogen zwaar op de proef. Hun enige doel is om vooruit te blijven gaan.

Waarom Het De Moeite Waard Is
Manu Larcenet, bekend van zijn eerdere werken zoals "Blast" en "Le Rapport de Brodeck", brengt "De Weg" tot leven met zijn meesterlijke tekeningen en indrukwekkende vertelstijl. Hij weet de sombere en zware sfeer van het boek perfect over te brengen in zijn stripversie. Zijn gebruik van grijstonen verzacht de brute en intense scènes die McCarthy beschrijft. Larcenet's illustraties zijn adembenemend en elke pagina is doordrenkt met emotie en intensiteit, ondanks het minimale gebruik van dialoog en vertelling.

Recensie op Planète BD
Manu Larcenet is de ideale persoon om het meesterwerk "De Weg" van Cormac McCarthy aan te passen. De roman, die het harde dagelijks leven van een vader en zoon in een post-apocalyptische wereld beschrijft, was bij verschijning een wereldwijde bestseller. Na de verfilming met Viggo Mortensen in de hoofdrol, was het de beurt aan de stripwereld om dit verhaal tot zijn recht te laten komen. Larcenet’s adaptatie is zowel een eerbetoon aan de originele auteur als een zelfstandig meesterwerk. Het album is fascinerend en een indrukwekkende leeservaring.

Korte Samenvatting
Deze adaptatie van "De Weg" is een hallucinante reeks van beelden die de verwoeste wereld en de onmenselijke omstandigheden waarin de personages leven tastbaar maken. De as lijkt op de pagina’s te zweven, de kou dringt door de kleren heen, en de schaarse warmte van een kopje drinken biedt slechts tijdelijk troost. In deze grimmige wereld is de liefde tussen vader en zoon het enige lichtpuntje. Larcenet’s werk biedt een diepgaande en ontroerende kijk op een wereld waarin de menselijkheid verdwenen is.

De apocalyps heeft plaatsgevonden. De wereld is verwoest, bezaaid met assen en kadavers. Een vader dwaalt met zijn kind over de weg, ze duwen een karretje vol zonderlinge voorwerpen. Door de regen, de sneeuw en de koude trekken ze naar de zuidkust, wat er van de mensheid overblijft, wordt geteisterd door kannibalen. Zullen ze hun zwerftocht overleven?

Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 25,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 34,95
Direct leverbaar
De weg

Reviews

Gemiddelde score 5 / 5
Score:
5/5
Door: op

Je hebt zo van die strips die je om de zoveel tijd nog eens opnieuw leest, van die strips waar je jezelf heel bewust aanmaant wat trager te lezen en de tekeningen goed in je op te nemen. Of het nu met Dagelijkse Worsteling is, Het Verslag Van Brodeck, Blast, of andere: Manu Larcenet maakt zo'n strips. Manu Larcenet is een krak....

Score:
5/5
Door: op

Buitencategorie, deze stripbewerking. De lezer wordt, zo trouw mogelijk aan het bronmateriaal, de duisternis van een postapocalyptische wereld ingesleurd.
Larcenet haalt al zijn tekentalent uit de kast voor dit extreem grimmige verhaal. Wie 'Blast' en 'Het Verslag van Brodeck' heeft gelezen weet dat hij niet vies is van het treffend, realistisch neerzetten van de meest onrustwekkende toestanden.
McCarthys "De Weg" was al een Pulitzer Prijs winnend literair meesterwerk, dankzij Larcenet is het thans ook een stripklassieker.

Schrijf een review &
win een cadeaubon ter waarde van €5
Schrijf een review