Medea 22,95

De schaduw van Hekate

Cover Hardcover
Taal NL
Pagina's 64
ISBN nummer 9789464944655
Uitgeverij Lauwert
Tekenaars Peña Nancy
Reeks Medea
Nummer 22,95
Afmetingen 19.5 -26.5 cm
Leeftijd 16+
Verschijningsdatum 23-04-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 22,95
Video's

Meer info

Meeslepend portret van het personage uit de Griekse mythologie.

Een reeks in vier delen.

Afmetingen
23,5 x 31 cm

De vervolgdelen zullen elkaar snel opvolgen zodoende we het einde kunnen lezen tegen mei 2025!

Medea de schandalige. Medea de heks, de moordenares. Medea, het monster.
Dat is wat ze over mij zeggen.

Mensen willen alleen onthouden wat hen uitkomt. Te midden van deze vernietigende
stemmen is het tijd voor mij om mijn eigen stem te laten horen. Tijd voor
mij om mijn verhaal te vertellen. Om het eindelijk recht te zetten.

De vernederende dood van Pelias blijkt tevergeefs te zijn geweest. Ondanks zijn staatsgreep, moest Jason snel capituleren voor de legers van zijn neef Acaste en is hij weer op de vlucht. Hij neemt de zwangere Medea mee naar Korinthe waar hij gastvrijheid krijgt van Créon door hem de plannen van het schip Argo aan te bieden. Ze krijgen tweelingen en genieten enkele gelukkige jaren. Echter, Medea, die gedwongen wordt te leven zoals de Griekse vrouwen, mist haar vrijheid enorm. In het paleis wacht de gastheer van het stel geduldig op het moment om zijn lang voorbereide plannen uit te voeren.

Naarmate de tijd verstrijkt, ontstaat er een sfeer van moorddadige jaloezie. In dit laatste album plaatst Blandine Le Gallet haar heldin terug in haar rol als moeder, maar ook als gifmengster en kindermoordenares. Het verhaal begint met een vreedzame periode waarin Medea haar plek vindt, ondanks de beperkingen van haar status. Ze straalt van moederlijke liefde en gebruikt haar culinaire vaardigheden die ze heeft geleerd bij de volgelingen van Hecate. Ondertussen ontvouwt zich een valstrik door koning Créon. De spanning in het verhaal bouwt op door subtiele gesprekken en betekenisvolle blikken, en eindigt onvermijdelijk in een tragedie die zowel logisch als pijnlijk is.

De kracht van dit verhaal ligt in het menselijk maken van Medea. Tussen de verraad van een laffe echtgenoot, een rivaliserende uitdager, en haar verlangen om haar eigen lot te beheersen, raakt Medea ondanks haar wrede methodes veel lezers. Alles culmineert in een intense scène waarin Medea, samen met haar zonen, probeert te ontsnappen over de bruggen boven de straten van Korinthe. In het nauw gedreven, worden haar gedachten meegesleurd naar de enige uitweg die nog mogelijk lijkt. Dit laat de lezer eveneens emotioneel en verslagen achter.

Blandine Le Gallet volgt de legende dat de gevreesde tovenares en crimineel later koningin van Athene werd naast Aegeus, hem ook een opvolger schenkend, maar voortdurend geplaagd door roddels en kwaadwillende verwanten. Medea's nieuwe leven blijft vergiftigd door de herinneringen en het bloed dat zij heeft vergoten, resulterend in een langdurig en eenzaam ballingschap.

Nancy Peña levert prachtige illustraties, waarbij de heldin evolueert van een zwangere vrouw naar een moederfiguur, en uiteindelijk een door tijd en beproevingen getekende vrouw. Het gedetailleerde tekenwerk en de rijke kleuren zorgen voor een meeslepende sfeer.

Stripweb prijs: 7,95
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 13,95
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 7,95
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 7,95
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 13,95
Niet bestelbaar
Stripweb prijs: 13,95
Niet bestelbaar
Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 24,99
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 21,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 25,99
1-5 werkdagen
Stripweb prijs: 29,95
Direct leverbaar
De schaduw van Hekate

Reviews

Gemiddelde score 5 / 5
Score:
5/5
Door: op

De Griekste tragedie
Koning Aietes heeft het ondanks zijn goddelijk huwelijk niet onder de markt. In zijn rijk Kolchis heeft hij iedereen onder de knoet. Zijn vijanden vrezen en respecteren hem. Alleen heeft hij pas na achttien jaar wachten een troonopvolger gekregen. Helaas is Absyrtos een debiele, fragiele jongen die ferm afziet van zijn epileptische aanvallen. Niemand kan hem helpen. Niemand kan de koning helpen. Elke keer Aietes zijn jongste dochter Medea wild ziet ravotten met haar vier neefjes, keert zijn hart. Hoe kon het gebeuren dat zijn oudste, domme en lelijke dochter, die dan nog eens gehuwd is met een Griek, twee mannelijke tweelingen kreeg op een paar jaar tijd. Dit is zo oneerlijk. Medea laat het niet aan haar hart komen. Als een wervelwind geniet het meisje onbezonnen van haar leven. Tot ze op een dag haar regels krijgt. Eindelijk is de prinses klaar om te passen in de plannen van haar vader. Ze wordt ingelijfd door de priesteressen van Hekate die haar hun enorme kennis doorgeven. Misschien kan Medea later haar broertje redden?

Medea. O Medea. Er is geen Grieks mythologisch personage dat zo vaak wordt opgevoerd als dit godenkind. Ze is niet alleen de allereerste feministe, maar ook een even verleidelijk als monsterlijke feeks. In haar eentje zet ze alle vrouwelijke personages van Game of Thrones in haar immense schaduw. Uiteraard is ze gedroomd materiaal voor de succesvolle romanschrijver Blandine Le Callet voor haar allereerste stripscenario. In een vorig leven had de Franse zich immers gespecialiseerd in de monsterlijke kant van alle antieke mythen. Die kennis komt haar goed van pas. Helder, fijn en uiterst meeslepend neemt ze ons mee in het leven van Medea. Dit is prachtig geschreven. Het ritme is hels en de verrassingen zijn alomtegenwoordig, maar de teugels worden goed strak gehouden.

Le Callets prima bewerking wordt magistraal ondersteund door de Franse tekenares Nancy Peña. Haar markante stijl zweeft ergens tussen Michaël Olbrechts (De Allerlaatste Tijger, Het Reigersnest, Galapagos), Clément Oubrerie (Aya uit Yopougon, Zazie in de Metro) en Japanse schilderijen. Grote ogen, verwrongen gezichten die gecombineerd worden met somptueuze kledij en gordijnen, weelderige natuur en andere rijke details een Alphonse Mucha waardig. Dit is heel knap. Ook de inkleuring mag er zijn. Veel warme aardetinten die opvallend duister en schaduwrijk worden weergegeven. Alsof je als lezer deze strip leest in een intiem, dansend kaarslicht.

Medea is de Griekste tragedie binnen de mythologie. Dit is Thuis, Familie en Game of Thrones samen. Een ongelofelijk verhaal, machtig verteld en geweldig straf getekend. Mooier wordt een mythische geschiedenisles niet.

Schrijf een review &
win een cadeaubon ter waarde van €5
Schrijf een review