Helden van het Volk 1

De Moordenaar zonder Gezicht

Cover hardcover
Taal NL
Pagina's 56
ISBN nummer 9789464772487
Uitgeverij Uitgeverij Lauwert
Scenarist Hautière Régis, Vatine Olivier
Tekenaars Boutin-Gagné Patrick
Reeks Helden van het Volk
Nummer 1
Trefwoorden science-fiction, actie, avontuur,
Verschijningsdatum 31-01-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 21,95

Meer info

LEES DE RECENSIE ONDERAAN DEZE PAGINA Start van het sf-tweeluik. Door voormalige auteurs van de sf-topper Aquablue. Deel 2 verschijnt in februari. Ze hebben gezworen hun krachten te bundelen en die te gebruiken om de gemeenschap te dienen. Zij zijn de Helden van het Volk. Wanneer een Chinese misdaadorganisatie, die tientallen jaren geleden werd uitgeroeid, plotseling uit haar as herrijst en een mysterieuze moordenaar een bloedbad aanricht in de straten van Shanghai, staan er nieuwe handhavers van de wet op met ongekende krachten: zij krijgen de bijnaam Helden van het Volk. Tekenaar: Patrick Boutin-Gagné Scenarist: Régis Hautière / Olivier Vatine 56 pagina’s, hardcover, 19,5 x 26,5 cm ISBN: 9789464772487
Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 30,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 21,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 22,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 29,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 40,20
Direct leverbaar
De Moordenaar zonder Gezicht

Reviews

Gemiddelde score 5 / 5
Score:
5/5
Door: op

Mao goes Marvel
In Shanghai wordt de ene na de andere moord gepleegd. De ene al spectaculairder dan de ander. Op elke moordplaats vindt hoofdinspecteur Wan Chen een pagina vol wijsheden, gescheurd uit het rode boekje van Mao. Zijn onderzoek zit muurvast. Gelukkig heeft bij de jongste moord een peuter de moordenaar gezien. Het meisje kan er nog niet over praten, maar hem tekenen lukt wel. Geconcentreerd tekent ze een kopvoeter met een lelijke, angstaanjagende kop. Hoofdinspecteur Wan Chen begrijpt er niets meer van. Intussen trekt het onderzoek de aandacht van de staatsveiligheid. Zij sturen geheim agente Shao Qian naar Shanghai om er hun kameraad Wan Chen bij te staan.

Helden van het Volk is een strip die ik blindelings gekocht heb. Ik viel als een blok voor de tekeningen van de Canadees Patrick Boutin-Gagné (De Zielenvreter, Terence Trolley, De Orde van de Drakenridders). Zijn hoekige, mysterieuze stijl houdt het midden tussen Christian Gine (Sneeuw) en Thierry Robin (De Moord op de Tsaar, Koblenz, Chinees Rood). Het onderkoelde past perfect voor de Chinese polar. Maar geen strip zonder verhaal. De plannen van scenaristen Olivier Vatine (Aquablue, Niourk) en Régis Hautière (De Oorlog van de Lulu's, De Spectaculairen) zijn op zijn zachtst gezegd razend ambitieus, maar tegelijkertijd niet bijster origineel. Enerzijds heb je het atypische speurdersduo dat elkaar niet kan luchten. Anderzijds lijkt het er in de stad te wemelen van superhelden, goed en slecht, die nu uit de schaduw komen. Tot slot is er een flashback die geënt lijkt op Harmony, De Reuzen en andere Miss Peregrine's Home for Peculiar Children-verhaallijnen waar men kinderen met buitengewone krachten in een instituut samenbrengt. En dan is er nog de schaduw van de grote roerganger Mao die over deze fantasypolar hangt. Het is veel. Toch weten de scenaristen het geheel boeiend te verpakken. De strip leest als een trein en ik blijf de plot geloven. Hopelijk slaagt men erin om alles in het slotdeel, dat in maart verschijnt, netjes te doen landen.

Helden van het Volk is een boeiend getekende, ontspannende flikkenstrip die ook gretig uit het superheldenvaatje tapt. Benieuwd hoe dit ambitieuze verhaal eindigt.

Score:
4/5
Door: op

De nabije toekomst, kinderen met buitenaardse gaves, een vreemde robot, een mysterieuze moordenaar en dit overgoten met een Oosters sausje… Een recept die naar meer smaakt ?

Het Shanghai van de toekomst, inspecteur Wan Chen wordt opgeroepen voor een moord in een appartement op 5 dealers. Dit blijkt het werk van 1 moordenaar te zijn, die schijnbaar fan is van oneliners van Mao Zedong. Ook even later vinden ze een vermoord persoon terug in het theater waarbij een briefje met citaat van Mao nagelaten is. Mao had destijds de ‘Groene bende’ ontmanteld, een maffia bende die het communisme een halt wilt toeroepen. De vermoorde dealers worden er van verdacht lid te zijn van de Groene bende, die terug aan het opkomen is. Dat is het ministerie ook opgevallen, want ze zenden inspecteur Shao ter versterking naar Wan Chen. Als ze het hoofdkantoor van de dealers gaan onderzoeken, stuiten ze op de mysterieuze moordenaar. Weten ze hem te vangen en te ontmaskeren ? Wat met de vreemde robot die ze onderweg tegen kwamen ? Zullen de kinderen met de buitenaardse gaves, zoals metalen voorwerpen veranderen van vorm of zaken laten optillen, hun rol kunnen waarmaken in de strijd tegen de slechten ?

Het schrijversduo Olivier Vatine (Aquablue, Atalante, Niourk,…) en Régis Hautière (Aquablue, Perdide, De oorlog van de Lulu’s,…) weet alvast een goede doorstart van het verhaal te geven in dit eerste deel van een tweeluik. Al is het maar de vraag hoe alles zal samen komen in het 2de deel, gezien er nog zoveel openstaande vragen zijn. Maar de plot zit goed in elkaar met de nodige actie, mysteries en spanning. Dit wordt complementair aangevuld door de knappe tekeningen via de hand van Patrick Boutin-Gagné (Terrence Trolley, Vinland,…). Hier zou een groter formaat van album een mooie aanvulling geweest zijn, dit zou de strakke tekeningen en inkleuring nog meer tot hun recht laten komen.

Dit eerste deel zet aan tot veel vragen en doet je verlangen naar het vervolg in het tweede deel. Als dit de vele losse eindjes aan elkaar kan knopen wordt dit een tweeluik die je niet snel zult vergeten !

Schrijf een review &
win een cadeaubon ter waarde van €5
Schrijf een review