Pre-order
De laatste dagen van Robert Johnson

De Laatste Dagen van Robert Johnson

Cover Hardcover
Taal NL
Pagina's 236
ISBN nummer 9789493109971
Uitgeverij Concerto Books
Genre biografie, graphic novel
Leeftijd 14+
Verschijningsdatum 16-10-2024
Pre-order: 16 oktober 2024 Stripweb prijs: 34,99
De Laatste Dagen van Robert Johnson beschikbaar vanaf 16 oktober

Reeds 1 andere lezers zijn ook op zoek naar deze titel. Laat uw e-mailadres achter en ontvang een mailtje van zodra deze weer op voorraad is!

Meer info

De Laatste Dagen van Robert Johnson
Auteur: Frantz Duchazeau
Genre: Biografische strip
Publicatiejaar: 2024
Originele taal: Frans
Uitgever: Concerto Books (Nederlandse vertaling)

Beschrijving:
"De Laatste Dagen van Robert Johnson" is een indringende striproman door de Franse tekenaar Frantz Duchazeau, die de tragische laatste dagen belicht van de legendarische Amerikaanse blueszanger Robert Johnson, die slechts 27 jaar werd. De strip verkent het turbulente leven van Johnson in de jaren 1930, terwijl hij door het stoffige Mississippi reist, beladen met een pijnlijk verleden en de hoop op een toekomstige doorbraak. Ondanks zijn talent werd zijn reis gekenmerkt door persoonlijke worstelingen en een achtergrond van racisme.

Deze emotionele vertelling wordt versterkt door de complexiteit van cultural appropriation, aangezien een witte tekenaar het verhaal van een zwarte zanger vertelt, wat leidde tot controversie en afwijzing door meerdere Amerikaanse uitgevers. Niettemin heeft Concerto Books de vertaling in het Nederlands uitgebracht, waardoor dit krachtige verhaal toegankelijk wordt voor een nieuw publiek.

Plot: Robert Johnson, beladen met de last van zijn jeugd en verliezen, trekt door Mississippi met enkel zijn gitaar en een fles wijn. Zijn muziek, hoewel nog onbekend, vindt langzaam maar zeker haar weg naar het grotere publiek. Met een potentiële doorbraak op het podium van Carnegie Hall in het verschiet, vecht Johnson tegen zijn demonen. Dit verhaal biedt een blik op zijn gevecht tegen zelfvernietiging gelijk aan zijn immense talent.

Doelgroep: Liefhebbers van biografische strips, bluesmuziek, en diepgaande, cultureel en historisch geladen verhalen.

Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 34,95
Pre-order: 28 augustus 2024
Stripweb prijs: 45,00
Pre-order: 13 september 2024
Stripweb prijs: 14,95
Pre-order: 11 september 2024
Stripweb prijs: 9,99
Pre-order: 04 december 2024