Majoor Burns 1

De Vreemde onderzoeken van Majoor Burns

ISBN nummer 9789464602265
Pagina's 48
Reeks Majoor Burns
Tekenaars Devig
Taal NL
Scenarist Devig
Uitgeverij Dark Dragon Books
Cover Softcover
Nummer 1
Genre Detective
Trefwoorden avontuur, detective
Leeftijd 14+
Verschijningsdatum 18-02-2024
Direct leverbaar Stripweb prijs: 10,95

Meer info

Lees de recensie onderaan deze pagina!

Voor de liefhebbers van de klassieke klare lijn, heb je hier een stripverhaal die je zeker zal weten te smaken. compleet verhaal deel 2 komt er binnenkort ook aan... schrijf je alvast in op de reeks en we sturen je als eerste meer nieuws... De Bizarre onderzoeken van Majoor Burns Engeland, 1885. Als een zaak te veeleisend of te bizar wordt, bellen de autoriteiten Majoor Burns en zijn trouwe hulpje Doctor Wayne. Ectoplasmatische verschijning, een vloek uit de diepte van de tijd, of een sekte die op het punt staat over te gaan tot een mensenoffer, met hun flair en hun encyclopedische kennis weet het duo anti-helden de zaak tot een goed einde te brengen. Stripauteur Devig kennen we van de reeks De Avonturen van Soctt Leblanc

Anderen kochten ook
Stripweb prijs: 7,50
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 0,50
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 10,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 25,95
Direct leverbaar
Stripweb prijs: 20,95
Direct leverbaar
De Vreemde onderzoeken van Majoor Burns

Reviews

Gemiddelde score 4 / 5
Score:
4/5
Door: op

Majoor Fataal
"Le blanc qui chante Toulouse / Le noir qui chante 'I was born to lose'", zingt Michel Jonasz in Joueurs de Blues. Een niets ter zake doende inleiding om mee te geven dat de in Toulouse geboren Devig (Christophe de Viguerie) in De Vreemde onderzoeken van Major Burns een geslaagd stelletje losers neerzet.

Veel successen boeken de onverstoorbare victoriaanse detective majoor Burns en zijn cynische, racistische en ongeremde metgezel dr. Wayne niet in hun bovennatuurlijke zaken. Om er de blues van te krijgen! Maar ze laten het niet aan hun hart komen (aar zorgen de tabak en de alcohol later wel voor). Welgemoed besluit het duo elke bloederige episode, waarin ze af te rekenen krijgen met monsters, duivels, heksen, spoken, mummies en Françaises.

Met knipoogjes naar dr. Jeckyll, Jack the Ripper, Frankenstein en andere victoriaanse horrorfiguren banen de majoor en de dokter zich flegmatiek een weg tussen opgevreten constables, geamputeerde pikken en slakken van Mars. Hun optredens zijn altijd wel voor iemand fataal (de majoor gaat snel door zijn voorraad huishoudsters heen), maar voor ons hilarisch.

Zowel humor als tekeningen liggen geheel in de klare lijn van het ook al onwaarschijnlijke duo van de naïeve journalist/dierenliefhebber Scott Leblanc en zijn onvrijwillige kompaan, de kettingrokende professor Moleskine, waar Philippe ‘De Kat’ Geluck mee aan tafel zat. Heerlijke zwarte humor, heldere tekeningen in korte verhaaltjes, afgewisseld met nog kortere en zo mogelijk nog absurdere tussendoortjes. Ideaal voor de losers onder ons die hun blues wat willen verlichten, dus.

Nog even een dienstmededeling: majoor Burns is dringend op zoek naar een nieuwe huishoudster. Kandidaten mogen zich aanmelden op adres kantoor. bron ssz

Schrijf een review &
win een cadeaubon ter waarde van €5
Schrijf een review