Het Gele teken wordt een film!

Blake en Mortimer

De vooraanstaande Belgische filmverdeler en -producent, Belga Films Group, bundelt de krachten met de Franse filmmaker Cédric Nicolas-Troyan voor een Engelstalige live-action bewerking van de legendarische Europese strip 'De Gele M'.

Nicolas-Troyan heeft ervaring met een scala aan projecten, waaronder het fantasy-actieavontuur 'The Huntsman: Winter's War' uit 2016, de Netflix-actiekraker 'Kate', en de recent uitgebrachte Franstalige reeks 'Furies'.

'De Gele M' vormt het zesde boek in de bekende reeks van de Belgische tekenaar Edgar P. Jacobs over 'Blake en Mortimer', die de belevenissen volgt van MI5-kapitein Francis Blake en zijn wetenschapper vriend Philip Mortimer. "We kijken enorm uit naar deze filmische onderneming met een regisseur als Cédric," meldde de CEO van Belga Films Group, Vandenbosch. "Liefhebbers kunnen erop vertrouwen dat 'De Gele M' een filmisch feest zal worden, biedend aan een slim, boeiend en visueel vernieuwend verhaal dat zeker een breed publiek zal aanspreken."

Blake en Mortimer

Het Gele teken

Geplaatst in Londen in 1953, ontrafelt 'De Gele M' het verhaal van Blake en Mortimer die diep verwikkeld raken met een geheimzinnige crimineel, bekend als "M", en zijn geavanceerde technologie voor het manipuleren van de geest.

Deze cultreeks, geprezen als een meesterwerk in de heldere lijn stijl, geïntroduceerd door Hergé, de maker van Kuifje, is wereldwijd meer dan 20 miljoen keer verkocht en vertaald in 15 talen. De rechten van de stripserie zijn in handen van de Frans-Belgische uitgeverij Dargaud – Le Lombard.

"Ik ben opgetogen over de creatieve vrijheid die dit Europese onafhankelijke project biedt. Toen Belga Films mij benaderde om zo'n iconisch werk te regisseren en te produceren, kon ik deze kans simpelweg niet aan me voorbij laten gaan." Opgericht in 1937, staat Belga Films bekend als de oudste en grootste onafhankelijke filmdistributeur in België, met in het verleden films als Twilight, 12 Years a Slave, Lucy, Taken, The Hunger Games, John Wick, La La Land, Paddington en Knives Out.

Het bedrijf heeft zijn werkterrein uitgebreid met de ontwikkeling van speelfilms in zowel het Frans als het Engels, via dochteronderneming Belga Studios. Tevens is het een belangrijke aandeelhouder in de beroemde Belgische animatiestudio nWave. Nicolas-Troyan zet zich in om 'De Gele M' en zijn kleurrijke cast van personages, met Blake en Mortimer voorop, nieuw leven in te blazen.

Het gele teken