Expositie Ramond Macherot

Raymond Macherot, de honderdjarige

Van dinsdag 20 februari tot woensdag 27 maart 2024

Vernissage: Dinsdag 20 februari 2024 om 18.00 uur.

Gratis toegang: De tentoonstelling is toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur, tijdens voorstellingen en activiteiten in Espace Duesberg of op afspraak voor groepen.

Ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag in Verviers bundelen het Cultureel Centrum van Verviers en de liefhebbers van zijn werk hun krachten om een uitgebreide herinterpretatie van zijn universum te presenteren via een tweedelige tentoonstelling.

Het eerste deel neemt ons mee op ontdekkingstocht door zijn tekeningen, duikend in al zijn verhalen (van Chlorophylle tegen de zwarte ratten tot de Aéro-Camelot), in al zijn werelden (van de bossen van Val tranquille tot die van Bosquet Joyeux, van Zoolande tot het nostalgische Coquefredouille, langs de verontrustende paden van de landerijen van Gutaperka). Al zijn iconische personages zijn present: Clifton, Chlorophil, Chaminou, Pantoufle, Mirlition, Sibylline, Le Père La Houle en vooral de afschuwelijke Anthracite!

Het tweede deel gidst ons aan de andere kant van het potlood, naar het atelier van de meester uit Verviers, waar we zijn productiegeheimen ontdekken, samen met zijn ongepubliceerde werken, jeugdwerken en zijn dagelijkse leven als tekenaar, naast zijn geliefde Josette.

Chlorofil