Het Epos van de Vrijmetselaars 1

De Schaduw van Hiram

Cover Hardcover
Taal NL
Pagina's 56
ISBN nummer 9789463736619
Tekenaars Falque Denis
Nummer 1
Verschijningsdatum 15-03-2021
Niet bestelbaar Stripweb prijs: 20,95
Jammer, De Schaduw van Hiram is tijdelijk niet beschikbaar.

Reeds 2 andere lezers zijn ook op zoek naar deze titel. Laat uw e-mailadres achter en ontvang een mailtje van zodra deze weer op voorraad is!

Meer info

Een reeks uit 12 delen die volgens planning in3 jaar zou moeten verschijnen. Telkens complete verhalen met extra-dossier. Sinds de oprichting is de organisatie van de vrijmetselarij in nevelen gehuld. Dat zorgt nog steeds voor veel mythen en vooropgezette ideeën over deze organisatie. Toch is het doel om vrije, tolerante en open mensen te vormen die voortdurend proberen zichzelf en de samenleving te verbeteren. De vrijmetselaar beschouwt de ander als zijn broeder die hij tolerantie, respect en vrijheid leert. Dat is hoe de vrijmetselarij mannen en vrouwen van alle geloofsovertuigingen, religies, huidskleuren en afkomst samenbrengt, vastbesloten om de mens te verbroederen ondanks alles wat hen kan scheiden. ‘Door het verhaal en de legendes voor het eerst in strips te vertellen, hopen we dat deze serie enig licht zal werpen op deze ingetogen samenleving die vecht tegen obscurantisme, extremisme en onverdraagzaamheid.’ Aldus Didier Convard, hoofdredacteur. En de broederschap wierp de duisternis uit ... Toen hij stierf, vertrouwde koning David Israël toe aan de wijste van zijn zonen: Salomon. Naast de missie om de vrede in zijn koninkrijk te bewaren en de door zijn vader bitter gesloten verbonden na te komen, is Salomon verantwoordelijk voor de bouw van het Huis van God, de Tempel die de Ark van het Verbond zal verwelkomen ... Maar het werk is zo dat het een meester in architectuur vereist, geïnitieerd door de Ouderen, erfgenaam van de bouwers van Der el Medineh. De koning van Tyrus, vriend van Israël, kent deze man die hij in dienst heeft bij de conceptie van zijn grootste werken en die hij naar Salomon zal sturen. Zijn naam is Hiram. Het epos van de vrijmetselarij begint dan, Hiram wordt de legendarische stichter van de Orde ... Maar later, met de vernietiging van de Tempel van Salomon, bestaat de steen uit de drie symbolen die door God zijn 'gegraveerd', een ster, een halve maan en een kruis, worden in drie delen opgesplitst. Drie weduwen krijgen er elk een ...
De Schaduw van Hiram

Reviews

Gemiddelde score 4 / 5
Score:
4/5
Door: op

“Het epos van de Vrijmetselaars” wordt een twaalfdelige reeks waarbij de in Parijs geboren Didier Convard als scenarist werd aangetrokken. De 71-jarige Fransman is uiteraard ook bekend als tekenaar en auteur van kinderboeken. Voor het eerste deel “In de schaduw van Hiram” werd niet toevallig door Convard Denis Falque (51), ook van Franse origine, als tekenaar geëngageerd. Het duo werkte in het verleden samen al geweldige series uit als “De Geheime Driehoek – I.N.R.I en Hertz” , “De Bewakers van het Bloed” en de jongste jaren ook “Lacrima Christi”. Ook nu weer toont Convard zijn gedrevenheid als scenarist in een allesbehalve gemakkelijk onderwerp als de vrijmetselarij. In dit eerste album “In de schaduw van Hiram” voert Convard de lezer terug tot de 10de eeuw voor Christus toen Koning David regeerde over Israël. Die voelt zijn einde naderen en roept niet zijn oudste zoon Adonia maar Salomon uit tot zijn opvolger. Die laatste is een nakomeling van zijn zevende vrouw Batseba. Salomon belooft op het sterfbed van zijn vader dat hij eindelijk voor de grote tempel van Jeruzalem zal zorgen die onder meer de Ark van het Verbond kan herbergen. Dankzij de koning van Tyrus komt Salomon in contact met meester Hiram. Die aanvaardt de bouw opdracht en mag als beloning de mysterieuze steen van God inmetselen. Op die steen staan een ster, een kruis en een halve maan afgebeeld. Daardoor wordt Hiram één met het huis van God in de volgens hem tempel van de humaniteit. Op die manier wordt hij ook de stichter van de legendarische Orde. In de 6de eeuw voor Christus volgt dan de verwoesting van de tempel en splijt de Goddelijke steen in drie stukken. Het zijn drie weduwen die elk voor hun deel de broederschap zullen herstellen… Ook nu weer zorgt Denis Falque voor heel strak en knap uitgewerkt realistisch tekenwerk. Angélique Césano kleurde dan weer de pagina’s heel toepasselijk in. De eerste twee pagina’s zijn een bloederige flashforward in zwart-wit en zorgen onmiddellijk voor een dynamische start. Dit wordt zonder twijfel een nieuwe topreeks voor Convard en Co.

Schrijf een review &
win een cadeaubon ter waarde van €5
Schrijf een review