Weyland Michel

Michel Weyland, geboren op 19 augustus 1947 in Elsene, volgde een opleiding in beeldende kunsten aan het Sint-Lucasinstituut in Brussel.

In 1968-1969, tijdens zijn laatste studiejaar, publiceerde hij in TINTIN een humoristische sciencefictionserie: "Stéréo-land", die na een dertigtal pagina's werd stopgezet.

Tot 1979 verdiende hij zijn brood door appels te verkopen, vrachtwagens te lossen en te werken in een grote drukkerij in Brussel. In zijn vrije tijd leerde hij zichzelf realistisch tekenen, vastbesloten om hiervan zijn beroep te maken.

Het Belgische weekblad POURQUOI PAS? publiceerde in 1974 enkele van zijn humoristische tekeningen, tijdens deze moeilijke periode.

In augustus 1979 keerde zijn geluk toen hij het personage "Aria" creëerde in zijn vrije tijd en de opzet van haar eerste avontuur schreef. In september nam hij het risico om zijn baan in de drukkerij op te zeggen en zich volledig aan stripverhalen te wijden.

Hij herstartte in het tijdschrift TINTIN eind 1979, na een afwezigheid van bijna tien jaar, met een kort humoristisch verhaal ("Huwelijk in de zevende dimensie") en twee andere verhalen, meer realistisch en historisch ("De Ridder van Prédor" en "Het exclusieve interview met Nostradamus").

In 1980 begon Aria haar avonturen in TINTIN en werd al snel een vaste waarde in de Heroïc Fantasy. Om avonturen te kunnen maken voor een adolescenten- en volwassen publiek, sloot Weyland zich in 1994 aan bij de "Repérages" collectie van Uitgeverij Dupuis.

Hoewel hij altijd trouw is gebleven aan zijn papieren dochter sinds haar creatie, maakte Weyland in 1988 een verhaal dat sciencefiction en sprookjes combineert: "Yvanaëlle, de dame van Mordorez". Hij gelooft echter dat hij een heel leven nodig zal hebben om de heldendaden van de verleidelijke amazone en haar nakomelingen te vertellen.