Start to Manga for Girls part 2

Start to manga for Girls part 2

met deze rubriek kan je een lijst vinden van manga's die geschikt zijn om kennis te maken met de manga cultuur. Meer specifiek is deze selectie gemaakt voor jongere meisjes die willen starten met een manga te lezen.

Kevin onze Manga specialist zal je hier een drietal voorbeelden geven en ook wat uitleg rond deze manga voor meisjes zodat jullie zelf een idee kunnen vormen of deze manga's voor jullie geschikt zijn.

Animal crossing new horizons deserted island diary

Gebaseerd op het populaire videospel voor de Switch, presenteert deze manga een charmante en humorvolle toevoeging die perfect is voor wie op zoek is naar wat luchtiger vermaak. Wanneer vier reizigers arriveren op wat ze dachten dat Tom Nook's vakantie-eiland was, ontdekken ze al snel dat er geen sprake is van vakantie. In plaats daarvan belanden ze op een onbewoond eiland en krijgen de taak om van dit eiland een paradijs te maken, precies zoals zij het dromen.

Aanvankelijk dacht ik dat ik slecht was in Animal Crossing, maar de capriolen van deze vier eilandbewoners overtreffen alles wat ik me had kunnen voorstellen. Het is hilarisch om te zien hoe onhandig ze zijn in het opbouwen van hun eiland, wat de manga juist zo vermakelijk maakt. Net als in het spel verschijnen er nieuwe bewoners en zijn er fanfavoriete personages zoals Gulliver en Blathers die langs komen. Dit boek biedt een heerlijke mix van humor en avontuur, en is een echte aanrader voor fans van de game.

Animal Crossing

Our teachers are dating

Ontdek de betoverende wereld van romantiek in de Yuri manga waarin Hayama-sensei en Terano-sensei hun liefde voor elkaar verklaren en hun relatie zien openbloeien. Hayama is een koel en stijlvol figuur, die een verrassend schattige kant laat zien wanneer ze alleen is of bij Terano. Terano, aan de andere kant, is een liefdevolle en jonge vrouw met een gewaagdere inslag.

Als je van hartverwarmende en oprechte romantiek houdt, dan is deze manga echt iets voor jou. Persoonlijk kon ik niet stoppen met lezen vanwege de prachtige ontwikkeling van de relatie tussen de hoofdpersonages. Een absolute aanrader voor liefhebbers van romantiek, zelfs voor diegenen die normaal niet specifiek naar Yuri neigen.

Let wel op, deze manga bevat naaktscènes, maar deze zijn op een mooie en smaakvolle manier verwerkt. Dit draagt bij aan de diepte en authenticiteit van het verhaal. Een must-read voor fans van diepgaande en emotioneel rijke verhalen.

Our Teachers are dating

Rainbow days

Wanneer Natsuki Hashiba, één van de vier vrienden waar het verhaal om draait, wordt gedumpt op kerstavond door een golddigger, vindt hij troost op een onverwachte manier. In een impuls geeft hij zijn kerstcadeau aan een willekeurig meisje om maar van het geschenk af te zijn. Het lot speelt echter een spel met hem, want het blijkt dat dit meisje dezelfde school bezoekt als Natsuki. Samen met zijn vrienden probeert hij te achterhalen wie dit mysterieuze meisje is. Na een onverwachte tweede ontmoeting in een karaokebar en meerdere keren in de wiskundeklas, besluit Natsuki de stoute schoenen aan te trekken en meer over haar te weten te komen.

Dit is slechts één van de vele verhalen in "Rainbow Days". Elk van de vier vrienden—Natsuki Hashiba, Tomoya Matsunaga, Keiichi Katakura, en Tsuyoshi Naoe—heeft zijn eigen verhaallijn in deze manga, wat zorgt voor een rijke en gevarieerde leeservaring die de verschillende facetten van jeugd en vriendschap verkent.

Rainbow Days