Ontdek de Fascinerende Wereld van Diabolik

Diabolik: De Meesterdief van de Italiaanse Strips

Met veel enthousiasme kondigen wij aan dat de iconische stripheld Diabolik vanaf nu ieder kwartaal zal verschijnen bij uitgeverij Dekwerk. Diabolik, bedacht door de Italiaanse zussen Angela en Luciana Giussani in 1962, heeft een indrukwekkende erfenis opgebouwd en blijft tot op de dag van vandaag een vast onderdeel van de Italiaanse stripcultuur. De reeks, die maandelijks een nieuw album uitbrengt, vierde in oktober 2013 zijn 800ste album, een mijlpaal die de cultstatus van Diabolik nog verder versterkte.

Het Verhaal van Diabolik

Diabolik is een meedogenloze meesterdief die voornamelijk van andere criminelen steelt. Wat hem bijzonder maakt, is zijn vermogen om met behulp van een groot aantal maskers elke identiteit aan te nemen. Daarnaast heeft hij uitgebreide kennis op verschillende wetenschappelijke gebieden zoals chemie, mechanica en computers.

Aanvankelijk werd Diabolik neergezet als een schurk die niet terugdeinsde voor moord, maar in latere verhalen ontwikkelde hij een soort Robin Hood-achtige persoonlijkheid. Zijn opvoeding vond plaats op een geheime basis op een eiland, waar hij al zijn inbraakvaardigheden leerde. Uiteindelijk vermoordde hij de leider van de dievenbende en nam de naam Diabolik aan. Sinds zijn derde strip wordt hij bijgestaan door de intrigerende Eva Kant, die een vaste bondgenoot is in zijn avonturen. Diaboliks grootste tegenstander is Inspecteur Ginko, een gedreven wetshandhaver die vastbesloten is hem te stoppen.

Hulpmiddelen en Kenmerken

Diabolik is beroemd om zijn kenmerkende zwarte Jaguar E-type uit 1961 en zijn strakke zwarte pak dat alleen zijn ogen en wenkbrauwen zichtbaar laat. Hoewel hij zelden vuurwapens gebruikt, is hij een meester in het hanteren van dolken, die hij met grote precisie kan gooien.

Publicatiegeschiedenis

De eerste strip van Diabolik, getiteld Il Re del Terrore (De Koning van de Terreur), verscheen op 1 november 1962. Sinds 1997 zijn er ook boeken met meer complexe verhalen uitgegeven. De zussen Giussani schreven vele verhalen tot in de jaren 80, waarna Patricia Martinelli het schrijfwerk overnam.

De meeste tekeningen in de Diabolik-reeks zijn gemaakt door Sergio Zaniboni, die sinds 1969 bij het project betrokken is. Andere getalenteerde artiesten die hebben bijgedragen aan de serie zijn onder andere Brenno Fiumali, Franco Paludetti, Enzo Facciolo en Lino Jeva.

Met de aankondiging dat Diabolik nu ook in Nederland elk kwartaal beschikbaar zal zijn, krijgen fans de kans om zich onder te dompelen in de duistere en fascinerende wereld van deze meesterdief. Of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of een nieuwe lezer, de avonturen van Diabolik zullen je zeker in hun greep houden. Mis de eerste uitgave niet en duik in de spannende wereld van Diabolik, waar spanning en mysterie hand in hand gaan!

Diabolik bestel hier