Nieuwe Tekenaar aan het Roer van Buck Danny: Een Tijdperk van Vernieuwing!

In de dynamische wereld van stripverhalen kondigen we met enthousiasme een belangrijke verandering aan: Philippe Sébastien neemt het stokje over als de nieuwe tekenaar van de iconische stripserie Buck Danny. Deze overgang markeert een nieuwe fase in de rijke geschiedenis van de serie, waarbij Sébastien de fakkel overneemt van Gil Formosa na diens laatste album, "Air Force One," het 60ste in zijn indrukwekkende loopbaan.

Gil Formosa

Gil Formosa, die onlangs zijn 65ste verjaardag vierde, laat een blijvende erfenis na met zijn werk aan Buck Danny, een van de meest geliefde piloten in de stripwereld. Nu is het tijd voor een frisse wind, en Philippe Sébastien, die al naam heeft gemaakt met de serie Tanguy en Laverdure, is klaar om deze uitdaging aan te gaan.

Buck Danny

Philippe Sébastien

Sébastien, die relatief laat in de stripwereld debuteerde in 2013, nam snel het roer over van de stripreeks Black Sheep Squadron vanaf de delen 4 en 5, origineel gestart door Arroyo Jean-Michel. Hij heeft ook gewerkt aan de storyboards voor Team Rafale, in samenwerking met bekende tekenaars zoals Jolivet, Durand, Lourenço en Loutte.

Black Sheep Squadron

Tanguy en Laverdure

Zijn doorbraak kwam met de serie Tanguy en Laverdure, mede gecreëerd door de beroemde scenarist Jean-Michel Charlier en tekenaar Uderzo (bekend van Astérix).

Deze serie genoot enorm succes in Frankrijk en inspireerde zelfs een succesvolle tv-serie. Na Uderzo nam Jijé de tekenstaf over in deel 8, "Luchtpiraten," gevolgd door interim-bijdragen van Serres Patrice. Na Serres nam Coutelis Al de serie over, gevolgd door Yvan Fernandez en later Renaud Garreta, bekend van de serie Insiders.

Tanguy en Laverdure

In 2018 kwam Sébastien aan de beurt en maakte indruk met zijn werk tot aan deel 37. Nu, klaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen, neemt hij Buck Danny over, een serie die een speciale plaats inneemt in de harten van vele stripfans.

We kijken met grote belangstelling uit naar de nieuwe avonturen die Philippe Sébastien gaat brengen in deze geliefde serie. Zijn frisse benadering belooft nieuwe energie en inspiratie te brengen naar de avonturen van een van de meest beroemde piloten in de stripwereld. Welkom aan boord, Philippe, en we wensen je veel succes bij deze spannende nieuwe uitdaging!

Philippe Sébastien