Jeremiah Johnson

Jeremiah Johnson deel 5 is ingekleurd!

Iedereen kent Jeremiah Johnson als Robert Redford in de film van Sydney Pollack. Maar weinig mensen weten dat het personage daadwerkelijk bestond. Deze serie vertelt zijn verhaal... Jeremiah Johnson kwam in het midden van de negentiende eeuw in de Rocky Mountains aan om een pelsjager te worden. Maar de moord op zijn Indiaanse vrouw bracht hem ertoe om een bloedige vendetta uit te voeren tegen de stam van de Kraaien. Hij at meedogenloos de rauwe lever van zijn vijanden op... Een ode aan de ruwe wreedheid en de natuur.

Deze reeks getekend door Jack Jadson, uit Brazilië en is een professionele kunstenaar. Hij begint zijn carrière in 1997 bij Dark Angel Productions op de titel "BlackJack". Later gaat hij ook werken met Lightning Comics, Amazing Comics, Angel Entertainment, Chaos! Comics, Dark Horse Comics en Marvel Comics waar hij debuteert op de titel "Thor". Bij DC debuteert hij in 2003 op de titel "Birds of Prey: Secret Files and Origins" en werkt vervolgens aan series als "Hawkman" en "Robin" onder anderen. Meer recent heeft hij gewerkt voor Dynamite Entertainment aan de series "Vampirella" en "Jungle Girl".

Jeremiah Johnson is zijn eerste echt traditioneel stripverhaal in realistische stijl.

De reeks zal 5 delen omvatten en deel 5 staat helemaal klaar ( althans in het Frans) om te verschijnen.

Bij ons zitten we ( Daedalus uitgeverij ) momenteel pas aan deel 2 en we hopen natuurlijk dat de andere delen snel zullen volgen...

Jeremiah Johnson