Dragon Ball Ontwaakt: Een Unieke Tentoonstelling in Brussel

Kom ontdekken hoe Dragon Ball onze wereld heeft veroverd! Na het succes van de Naruto en One Piece tentoonstellingen, richt de Galerie de la Bande Dessinée zich opnieuw op Japanse animatie met een spectaculaire nieuwe tentoonstelling. Tot en met 13 juli 2024 kunt u in onze Brusselse galerie terecht voor de allereerste mondiale tentoonstelling van originele Dragon Ball-tekeningen. Deze unieke werken, afkomstig uit de studio's van Toei Animation, werden gebruikt tijdens de productie van één van de meest iconische tekenfilmseries ooit en staan symbool voor de invloedrijke popcultuur.

Dragon Ball

Frédéric Lorge, de directeur van de galerie, deelt zijn enthousiasme: "Deze tentoonstelling stelt me in staat om de werken die ik samen met Dragon Ball heb bewonderd in mijn jeugd, te delen met zowel het grote publiek als verzamelaars. Geboren in 1975, ben ik opgegroeid met de anime op Club Dorothée en de manga die ik toen las, blijft me raken. Ik ben ongelofelijk trots dat ik deze prachtige doga en genga, die in de Toei Animation studio zijn gemaakt, kan tentoonstellen. Op de originele tekeningen, veelal in potlood, komt de verfijnde lijnvoering die vaak verloren gaat op celluloids, echt tot zijn recht."

Dragon Ball en de manga van Akira Toriyama zijn wereldwijd fenomenen, met meer dan 260 miljoen verkochte exemplaren. De serie en het vervolg, Dragon Ball Z, werden vanaf 1988 in heel Europa uitgezonden en blijven enorm populair. De recente eerbetuigingen na het overlijden van Akira Toriyama in maart, getuigen van de diepe impact die hij heeft gehad op fans en collega-artiesten.

Voor meer informatie, interviews of reportages, kunt u contact opnemen met de galerie. Mis deze kans niet om een stukje animatiegeschiedenis in huis te halen!

Praktische informatie:

Tentoonstelling Dragon Ball

Gratis toegang

Tot zaterdag 13 juli 2024

Galerie de la Bande Dessinée

Waverse Steenweg 237

1050 Brussel

Belgium;

Info: +32 485 985 618

E-mail: info@galeriebd.com

Website: www.galeriebd.com

Manga US