Arsène Lupin in het Stripverhaal – Een Nieuwe Opleving

Arsène Lupin, de legendarische gentleman-dief gecreëerd door Maurice Leblanc, heeft een hernieuwde populariteit gekregen dankzij de Netflix-serie Lupin, met de charismatische Omar Sy in de hoofdrol. Deze serie heeft niet alleen een nieuw publiek geïntroduceerd aan het iconische personage, maar heeft ook een grote impact gehad op de stripwereld.

De Terugkeer van Arsène Lupin in Stripvorm

Een van de stripverhalen die profiteerde van deze opleving is Arsène Lupin, de holle naald, oorspronkelijk uitgegeven door OREP. De hernieuwde interesse leidde tot een heruitgave bij Grand Angle, waar de strips al snel veel succes boekten. Ook in Nederland werd deze heropleving opgemerkt, en Dark Dragon Books sprong snel op de kar om de strip in het Nederlands uit te brengen.

Nieuwe Kansen voor Tekenaar Michael Minerbe

De populariteit van de Netflix-serie gaf tekenaar Michael Minerbe een nieuwe kans bij Grand Angle. Hij kreeg de opdracht om een vervolg te tekenen: De jonge jaren van Arsène Lupin. Hoewel deze nieuwe strip nog niet is vertaald door Dark Dragon Books, blijft de verwachting hooggespannen. Minerbe's werk werd geprezen om zijn unieke stijl en zijn vermogen om de essentie van Lupin's karakter vast te leggen.

De Reeks Voortgezet door Tekenaar Alain Janolle

De voortzetting van de reeks werd overgenomen door een andere getalenteerde tekenaar, Alain Janolle, bekend bij oudere striplezers van de serie Nemesis, uitgegeven door Talent. Janolle heeft zijn eigen stempel gedrukt op de Lupin-strips, en zijn werk wordt goed ontvangen. Tot nu toe zijn er al drie delen vertaald en de reeks doet het uitstekend. Het vierde deel is inmiddels in de maak en fans kijken er reikhalzend naar uit.

Spin-off: Arsène Lupin - Jeugd

Daarnaast is er ook nog een spin-off van de serie, getiteld Arsène Lupin - Jeugd. Deze strip, bedoeld voor een jonger publiek vanaf 9 jaar, wordt getekend door Eho en vertelt een boeiend verhaal voor de jeugd. Het scenario is geschreven door Jérôme Félix, die ook het scenario schreef voor de door Minerbe getekende strips. Deze spin-off wordt eveneens vertaald door Dark Dragon Books. Het is geweldig om te zien dat de serie onder dezelfde auteurs blijft voortleven en nieuwe generaties blijft betoveren.

bestel

De heropleving van Arsène Lupin, mede dankzij de populaire Netflix-serie, heeft de stripwereld nieuw leven ingeblazen. Met talentvolle tekenaars zoals Michael Minerbe, Alain Janolle en Eho, blijft het verhaal van de charmante dief voortleven in nieuwe en boeiende avonturen. Of je nu een trouwe lezer bent van de oude strips of een nieuwkomer dankzij de tv-serie, er is geen beter moment om in de wereld van Arsène Lupin te duiken.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en uitgaven van de Arsène Lupin-strips en mis geen enkel avontuur van deze ongrijpbare meester van vermommingen.

Stripreeks Arsène Lupin Volgen